Избор на подходяща лодка за риболов

Изборът на подходяща лодка за риболов също е предизвикателство.

За тези, които обичат да ловят във водата, надуваемата лодка е най-добрият вариант. Съвременните лодки са изработени предимно от PVC, което има своите плюсове и минуси. Опитните рибари дават няколко доста полезни съвета относно избора на лодка.

Независимо от формата и конфигурацията на надуваемата лодка, тя трябва да бъде стабилна във водата и да има добра товароносимост.
Огледайте внимателно обшивките на лодката (залепени или заварени). Те трябва да са гладки и без мехурчета и бръчки.

Дъното на напомпаната лодка не трябва да има гънки, да се разпъва равномерно. Седалките да са добре полирани и боядисани. Тествайте я задължително, преди да я пуснете във вода. Само така ще бъдете сигурни, че няма да претърпите някой неочакван инцидент.

bulpress tv

След като сте си купили PVC лодка, вие трябва незабавно да получите свидетелство за управление на лодката. Изпробвайте я в продължение на няколко дни. В края на краищата, ако нещо не е наред, можете да върнете стоката в специализирани магазини (ако има такива и да се провери гаранцията, разбира се).

И още един съвет: В разгара на лятото, когато риболовът е в разцвета си, ако ползвате надуваема лодка, има вероятност тя да се разширява при нагряване. Необходимо е в този случай да се контролира степента на ръчно изпомпване. За да направите това, натиснете с пръсти по цилиндъра. Ако чуете звън, освободете малко въздух, това ще намали налягането вътре.

Източник: damski-klub.com

Виж повече на : ribari.net

Ако статията Ви е харесала може да я споделите:

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук