Монтаж Хеликоптер

Монтаж Хеликоптер


Монтаж Хеликоптер. Вижте тънкостите в него.

Един от най-популярните съвременни монтажи се нарича „Хеликоптер“ (Helicopter Rig). При замятане поводът или се върти, подобно на перка на хеликоптер, или не се върти, но разположението на тежестта на края на основното влакно спомага за увеличаването на дистанцията на зямятане и възпрепятства оплитането на такъма.

Има специални „роторни възли“ с особени мъниста, но по принцип базов вариант на монтажа хеликоптер може да се направи и от подръчни материали. За монтажа, показан на снимката, ще ви трябват тежест, влакно, две гумени тръбички, дълга еластична силиконава тръбичка, вирбели и три гумени мъниста. Особено внимание трябва да се отдели на пластмасовите тръбички. Те се наричат още „противооплитащи тръбички“ и са предназначени да предотвратяват заплитането на повода за влакното, а не оплитането на влакното или повода.

Тези тръбички са най-различни. В началото са преобладавали твърдите варианти с доста големи диаметри. След това те били изместени от меките и тесни тръбички. Има един момент, който е убягвал от въображението на теоретиците, които никога не са виждали подобен монтаж на дъното: в тръбичките остава въздух, който надига свободния от тежестта й край над дъното. При тънките тръбички този ефект не е така изразен, но, за да бъде абсолютно изключен, към края на тръбичката може да се прикрепи късче мека тежест, примерно от пластилин.

Съвременните тръбички се правят утежнени, но теглото им все пак трябва да се проверява във вода. Такъв тип монтаж се използва преди всичко за риболов на сравнително голяма дистанция. Когато шараните се намират близо до брега, трябва да се прилагат други методи за улавянето им.
Харесвате ли монтаж „Хеликоптер”?
Източник: nasluka-shop.com

bulpress tv

Надяваме се, че сме Ви били полезни!

Виж повече на : ribari.net

Ако статията Ви е харесала може да я споделите:

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук