От малоумие до маловодие

От малоумие до маловодие


От малоумие до маловодие в страната! Това контролирано източване на водоемите бе доста прекалено. Но и водопреносната мрежа на ВИК е в ужасно състояние. И така на практика не само Перник има проблем и проблемите са в много населени места имат воден проблем.

По масонска линия от десетилетия се унищожават естествените водоизточници – разкопават се майките на чешми от турско време насам, зариват се кладенци и така зариват се извори и с години се унищожават естествените водоизточници затова алармират овчари и кравари, че вече няма къде да напояват стадата си, но никой не говори за това.

Водопреносната мрежа на ВИК е в ужасно състояние. ВИК е 51% на държавата, а 49% са на общините. Безстопанственост, престъпна небрежност, престъпно управление на публични средства или малоумие водещо до маловодие.

Бойко ще се прави на ощипана мома, Нанков на луд, а прокурорите на глухи калинки и тук не става дума за политика, тук става дума за липса на адекватна политика на управлението на ВИК. Иначе водата поскъпва нали и имаме по-скъпа вода, отколкото в пустинята. Кой плаща за водата, кой плаща за това безумие? Ние данъкоплатците и като такива питаме кой ще понесе отговорност? Какво става с водоемите?

Какво става с унищожаването на цели еко системи в следствие на засушаването? Няма зелени активисти, които да изследват и замърсяването на водите. Малоумие водещо до маловодие, това е. Истината е, че водната война дойде по-бързо в България. По принцип България се намира в периферията на Европа и тези процеси за преминаване на ВИК от водните ресурси в частни ръце текат там с приватизация на ВИК дружествата им. В България частни са само ВЕЦОВЕТЕ, но не и ВИК.

efekt-2.com

Сега ще се инсценира една добре дирижирана криза за да се подготви обществото после някой ще направи едни ремонти и ВИК ще има да дава пари на някой после това ще се приватизира някак си всичко строено от Комунизма досега за стотинки и ще ни продава една скъпа вода, която по презумпция е безплатна и ни е дар от природата. И така водата е най-големият наркотик на планетата – към нея оставаш пристрастен за цял живот още от първата глътка и те го знаят. Малоумие водещо до маловодие или добре пресметната игра, която се играе от години сами преценете, но със сигурност при наличие на глобално затопляне водата ще поскъпне в следващите десет години поне 40 пъти, което прави много пари. Виновни няма, но ограбен ще има и това сме ние всички, ние пасивните, мълчаливите, апатичните – мръсните и жадните.

Надяваме се, че сме Ви били полезни!

Виж повече на : ribari.net

Ако статията Ви е харесала може да я споделите:

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук