Мащабна акция на служители на ИАРА и ОД на МВР град Бургас

Мащабна акция на служители на ИАРА и ОД на МВР град Бургас


Екипи на сектор „Рибарство и контрол“ Бургас и служители от Обща администрация на ИАРА със съдействието на ОД на МВР – град Бургас извършиха планирана съвместна проверка и обход на езеро Вая по вода. В продължение на три часа и половина в часовия диапазон от 05:00 до 08:30 сутринта екипите установиха поставени в работно положение хрилни мрежи и с улов в тях на шаран.

При обхода на езерото с патрулната лодка инспекторите забелязват и нарушители, които бягат и напускат местонарушението. На съхранение с констативен протокол срещу неизвестен нарушител са иззети 5 бр. пластмасови лодки, една гумена и мрежите с дължина 1550 м и с размер на окото 40 мм. Рибата – 25 кг., е освободена и върната във водите на езерото. Акцията е част от мащабна кампания срещу нерегламентиран улов на риба и бракониерски набези. Наблюденията за спазване правилата за отговорен риболов и опазване на рибния ресурс продължават.

Призоваваме гражданите, забелязали нередности или със съмнения за извършване на нерегламетиран риболов да сигнализират на телефон 112.

Gepostet von ИАРА – Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури am Mittwoch, 13. Mai 2020

efekt-2.com

ИАРА изказва благодарност на всички, взели участие в акцията и за съдействието и проявения професионализъм на служителите на МВР.

Надяваме се, че сме Ви били полезни!

Виж повече на : ribari.net

 

Ако статията Ви е харесала може да я споделите:

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук