Рецепта за бяла риба по азиатски

Още на язовира можете да изпробвате една лесна рецепта за бяла риба, с която определено ще шашнете приятелите си. За една порция са необходими следните продукти:

2 цели бели риби, 1 лимон, 1 глава червен лук , 1 парче пресен джинджифил, 2-3 глави бял лук, 3 големи листа зелено зеле, връзка магданоз, сол и черен пипер, зехтин

Приготвяне:

Стъпка 1: Обелете и нарежете на тънки парченца свежия джинджифил. Накълцайте на ситно и белия лук. Накрая нарежете червения лук на големи кръгове.

Стъпка 2: Време е да приготвим рибата. Подмажете с малко зехтин тавата за фурна и в нея като основа поставете листата зелено зеле. Върху тях поставете измити и почистени двете риби. И сте готови за приготвяне на рибата за печене.

efekt-2.com

Разрежете рибата отгоре. В процепите поставете парчетата джинджифил. Покрийте рибата със ситно нарязания лук и пръстените червен лук.

Добавете и магданоза и парчетата лимон, поставяйки част от тях в самата риба. Накрая залейте със зехтин и соев сос. Тук няма нужда да добавяте сол, тъй като соевия сос е достатъчно солен.

Стъпка 3: Покрийте рибата с фолио и поставете във фурната да се пече на температура от 150 градуса 20 минути. Когато бъде готова я извадете от фурната и оставете да се задуши, преди да махнете фолиото.

Стъпка 4: Време е за сервиране: Просто вземете парче от рибата и го поставете в чиния. Поставете и доста от другите съставки. За да придадете азиатски вкус на яденето, сервирайте го с нудълси с яйца.

Рецептата е изключително лесна и проста за изпълнение. При това не изисква много време и може да се приготви с лекота.

Източник: complexlazur.com

Виж повече на : ribari.net

Ако статията Ви е харесала може да я споделите:

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук