Става опасно! Парламента реши за всички Рибари белезници и палки!

Става опасно! Парламента реши за всички Рибари белезници и палки!


Парламента реши, че вече може за всички рибари белезници и палки да се ползват от органите на реда! Трябва ли рибарите да се третират като престъпници и това дали не ограничава гражданските ни права? Естествено нито една рибарска организация не протестира това решение, а то е стъпка в посока на ограничаване на чисто човешките права.

Тихо-мълком се приемът закони и после обществото страда като днес са рибарите, а утре бабите, които се топлят на дърва, утре кой ще бъде? Няма досега публикувано писмо с позицията на множеството спортни клубове и рибарски сдружения, няма я позицията на хората от бранша!

Това е текст, който може да се използва за полицейски произвол, но няма и гражданска позиция на самите рибари, защото те не знаят, че могат да бъдат бити и арестувани нощем по водоемите. Едно спазване на етичен рибарски кодекс, а друго е силово налагане на норми и правила, които щели да се прилагат по заповед на министърът на земеделието.
Става опасно! Парламента реши за всички рибари белезници и палки днес, а утре може и огнестрелно оръжие да се използва. Какво е Вашето мнение, трябва ли в тази посока да се върви? Кое налага такива мерки? И има ли организация, която да защитава правата на рибарите в България?

 

Надяваме се, че сме Ви били полезни!

Виж повече на : ribari.net

efekt-2.com
Ако статията Ви е харесала може да я споделите:

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук