БЛИЗО 80-КИЛОГРАМОВИЯТ СОМ СЕ УЛОВИЛ НА ВЪДИЦАТА

Близо 80-килограмовият сом се уловил на въдицата на любимчанина Христо Алипиев

Да yловиш cом, по-тежък от cамия теб. Това изживя вчера 29-годишният Христо Алипиев от Любимец. Водното чудовище, хванато от него, тежи близо 80 кг и е дълго точно 2,25 метра. То захапало въдицата около 10 ч. на яз. „Ивайловград“.

Ицо е рибар от юни м. г., но за пръв път го спохожда толкова голям късмет. Най-едрият екземпляр, който е улавял досега, бил 20-килограмов шаран. Излизам на риболов само с лодка, защото искам да съм в движение, а не да стоя на едно място, сподели Христо пред екип на „Старият мост“. За тези, които не са наясно, този вид риболов си има специално име – тролинг, при който на въдицата се закача воблер (б. ред.: изкуствена примамка). „На лодката бях само с годеницата си Камелия, когато изведнъж влакното на въдицата ми силно се опъна.Борих се със сома малко повече от 1 час. Беше борбена риба, умори ме, но и аз уморих нея. Най-накрая успях да я докарам до лодката си. Тогава един мой приятел – Георги Георгиев от Свиленград, се прехвърли от тяхната лодка в моята, за да изтеглим сома на борда.

Нямаше как сам да кача рибата в лодката, защото тежи повече от мен. Аз съм 65 кг, а сомът – близо 80 кг. Естествено, след като направихме няколко снимки, го върнахме обратно във водата. Нека тази постъпка служи за пример на останалите рибари. Риболовът трябва да е красив лов, при който ловуваш, без да убиваш“, разказа още Христо.

efekt-2.com

Той сподели, че в онзи момент радостта му била тройна – успял да улови наистина едър екземпляр с нова лодка, с която за пръв път влиза в язовир, и воблер – собственоръчно изработен от самия него. Научил се да прави изкуствените примамки абсолютно сам с четене и гледане на клипове в Интернет. Реших да ги изработвам сам, тъй като на язовири на които ходят много хора, трябва да се отличаваш по някакъв начин, за да имаш по-голям шанс за добър улов, обясни Алипиев. Той дори продал няколко от изработките си на рибари, които също успели да хванат на тях едри екземпляри.

Впрочем, освен добър рибар Христо е и един от най-изявените в България състезатели по стънт – акробатика с мотори. Досега е печелил редица купи от стънт състезания.

Диляна ЦВЕТКОВА

Източник: stmost.info

Надяваме се, че сме Ви били полезни!

Виж повече на : ribari.net

Ако статията Ви е харесала може да я споделите:

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук