Бриан Льофевр – „магнитен“ чистач на реки+ВИДЕО

Бриан Льофевр – „магнитен“ чистач на реки:ВИЖТ ТУК ВИДЕОТО.

 

Във Франция чистят речните дъна с магнити

В сянката на Айфеловата кула Бриан Льофевр вдига кално колело от дъното на река Сена. Той е един от т.нар. „магнитни чистачи“ във Франция, които почистват реки и езера за забавление. Хобито набира популярност благодарение на технологичните подобрения в сферата на магнитите. Най-мощният може да вдигне тегло от 800 кг, и струва само стотина евро.

Популярността на това занимание се дължи и на публикувани в интернет видеа, в които рибарите показват своите най-странни находки. Льофевр е дошъл в Париж от Реймс в източна Франция, където също почиства речните корита.

Бриан Льофевр – „магнитен“ чистач на реки:
„Магнитният улов е вид приключение, откритие, с което можеш бързо да подобриш околната среда, говоря лично за мен. Понякога вадя неща, които нямат парична стойност, а историческа. Например ето тази  старинна пушка Лебел. Тук е всичко останало във водата от повече от един век.“

efekt-2.com

На изток и на север търсачите на съкровища трябва да бъдат по-внимателни, тъй като магнитите им могат да закачат черупки и други опасни детрити. През май 29-годишен мъж бе сериозно ранен от боен газ иприт, изтекъл от открита от него бомба в река близо до границата с Белгия.

Търговците също отчитат солиден ръст в продажбите на магнити. Отвъд забавната страна на хобито, борбата със замърсяването е основна причина, поради която мнозина се втурват да чистят реките. Льофевр  твърди, че откакто е започнал да се занимава с това преди година, е продал 4 тона метали.

Източник: tvevropa.com

Надяваме се, че сме Ви били полезни!

Виж повече на : ribari.net

Ако статията Ви е харесала може да я споделите:

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук