Български рибари прескачат до Бяло море, за да ловят октоподи

Български рибари прескачат до Бяло море, за да ловят октоподи


Български рибари прескачат до Бяло море
Някои от нашенските въдичари влизат в морето за сепии и калмари
Особено популярен напоследък сред българските рибари е станал уловът на… октоподи. За целта обаче те прескачат до Бяло море, където се въди изобилно морският деликатес.

Сред тях са много кърджалийци, които са се специализирали в улова с харпуни. По-масов бил с изкуствени примамки с големи куки, които се изтеглят с въже. По същия начин октоподи се ловели и от лодки.

Разбира се, масово се лови и риба. А някои от нашенските въдичари влизат в морето за сепии и калмари. Сепия се ловяла надвечер или нощем със светещи примамки и задължително от оборудвана със светлини и GPS лодка. Калмарите се хващали на дълбочини над 20 метра.

„Основни риболовни дестинации за Българите са пристанищата на Северна Гърция, които са само на 2 часа път с кола” от границата ни .
Любимите им места са районите на градчетата Макри и Мароня, устието на река Лисос, пристанищата на Порто Лагос, Фанари и Авдира. Керамоти също е предпочитана дестинация, защото морето е по-дълбоко. Там обаче ходят основно пловдивчани и софиянци. Същото важи и за района на Кавала.

Надяваме се, че сме Ви били полезни!

efekt-2.com

Виж повече на : ribari.net

 

Ако статията Ви е харесала може да я споделите:

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук