Време е някой политик да увисне на куката!


Време е някой политик да увисне на куката за това, което се случва с водоемите и реките, с езерата и морето. Поголовно отравяне на водната и морската фауна и виновни няма. Сега когато държавата ни е зарината с боклуци това е една екологична бомба, която се просмуква във водата като водата ще се влее във водоемите, а за рибата чичо доктор няма. След като отровят рибата следващите сме ние, защото тази вода ние я пием.

Време е някой политик да увисне на куката, както се казва. Докога ще сме само свидетели на това? Докога ще сме само наблюдатели, докога ще търпим и ще бездействаме?
От нас зависи докога ще продължава това докато ние не кажем „стига, време е да изхвърлим боклука при боклука“ и да кажем „стоп, да спасим природата си, защото ние пием тази вода, защото ние дишаме този въздух, защото ние не можем без природа като тя може без нас, но ние не“. Призовавам всички рибари и всички, които обичат природата на България, всички, които милеят за нашата природа да я браним.

Трябва повече гражданска позиция по този въпрос и трябва да отстояваме всички това, което обичаме по места и региони! Изправете се бе се хора и както Мая Манолова се изправи за Витоша и поведе война срещу заводите, които се изграждат за изгаряне на боклуци трябва всички рибари да се борим за всяка река и всеки ручей, за всяка капка вода, за всяка жива душа от всяка еко система.

Защото ние сме свързани в едно наречено биоразнообразие и ако искаме светът да бъде био около нас трябва да се организираме в цялата страна. Вече има организация, която се бори с това и това е Централна Рибно-Опазваща Организация като те се борят с бракониерите, но истинските престъпници са във властта, с тях трябва да се преборим всички ние и да ги заставим да се съобразяват със законите, с природните закони, етичните и моралните такива! Затова ви казвам време е някой политик да увисне на куката!

По текста работи:Стефан Пройнов

efekt-2.com

Надяваме се, че сме Ви били полезни!

Виж повече на : ribari.net

Ако статията Ви е харесала може да я споделите:

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук