ДЕСЕТКИ АКТОВЕ И МНОГО НАРУШИТЕЛИ УСТАНОВИ ИАРА ПРИ ПРОВЕРКИ

ДЕСЕТКИ АКТОВЕ И МНОГО НАРУШИТЕЛИ УСТАНОВИ ИАРА ПРИ ПРОВЕРКИ


Няколко екипа от инспектори на ИАРА извършиха множество проверки в различни райони по бреговете на язовир „Мандра“. Част от проверяващите обходиха районите около помпена станция „Лукойл“, местност „Узунгерен“, село Твърдица, село Димчево – река Факийска, село Присад. Други екипи извършиха проверка за бракониерски мрежи във водите на язовира с две патрулни лодки ИАРА.

В рамките на акцията са проверени са 78 лица, извършващи любителски риболов във водите на язовира и са съставени са общо 10 акта за извършени нарушения
на Закона за рибарство и аквакултури (ЗРА), свързани с извършване на риболов с незаконно поставени мрежи, любителски риболов без необходимия за това билет, незаписан в билета улов (по видове и килограми), извършване на така нареченото косене и възпрепядстване на проверката, извършвана от контролните органи.

С актовете са иззети 4 бр. въдици, 2 бр. макари, 2 бр. лодки, едната от които с мрежа и риба в нея. С констативен протокол са иззети една лодка с двигател, една мрежа с дължина близо 50 метра и размер на окото около 55 мм.

Иззетият улов на рибата (сребриста каракуда) е дарен на Социален патронаж. – град Бургас.

Екипи на ИАРА – София, Плевен и Бургас, под контрола на ръководството на Агенцията извършиха и поредната мащабна акция на територията на област Бургас. В продължение на шест часа през тъмната част на денонощието беше извършена проверка по брега и във водите на язовир „Мандра“. В хода на проверката са установени трима нарушители с лодка, които извършват нерегламентиран стопански риболов. Съставен е актс който са иззети лодката и 200 метра хрилни мрежи. Рибата (около 60 кг вида платика, сребриста каракуда и щука) е дарена на Социален патронаж град Бургас.

efekt-2.com

С цел спазване правилата за отговорен риболов и опазване на рибния ресурс, проверки на язовира ще се извършват ежедневно. При съмнение за извършване на нарушения и нередности гражданите могат да съдействат като сигнализират на тел.112.

Както и на страницата ни във Фейсбук: ИАРА – Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури

Надяваме се, че сме Ви били полезни!

Виж повече на : ribari.net

Ако статията Ви е харесала може да я споделите:

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук