Европейските рибари вече могат да ловят риба в марокански води

Европейските рибари вече могат да ловят риба в марокански води


След падането на ограниченията за предвижване вече Европейските рибари могат да ловят риба в марокански води

В Брюксел бе подписано ново споразумение в областта на рибарството между представителите на Мароко и Европейския съюз. Според документа извличането на биологични ресурси във водите на кралството ще струва на европейските страни годишно 52,2 милиона евро.

Трябва да се отбележи, че страните обсъдиха гореспоменатото решение в Рабат миналото лято. До официалното подписване на документа той беше длъжен да мине през парламентите на Мароко и ЕС. Европейската флота трябваше да напусне мароканските води на 14 юли, тъй като по това време предишното споразумение изтече.

Съгласно новото споразумение, обемът и видовият състав на улова ще останат непроменени, а броят на корабите, на които ще работи европейската риболовна промишленост, ще се увеличи до 128.

Горното споразумение се занимава само с атлантическите води на Мароко. Средиземноморските води на кралството обаче са оттеглени от обхвата му, за да се гарантира защитата на прекомерния улов на популациите там. По същата причина на европейските рибари е забранено да ловуват октоподи и скариди.

efekt-2.com

Надяваме се, че сме Ви били полезни!

Виж повече на : ribari.net

 

Ако статията Ви е харесала може да я споделите:

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук