Етика в Риболовът

Етика в Риболовът


Всички трябва да спазваме някаква етика в риболова. Когато сме в магазина и гледаме опаковката на храната, която си купуваме обръщаме внимание на Е-тата и какви оцветители и консерванти съдържа продукта.

Всеки инстинктивно бяга от такива продукти, в които има много химия. Отрови в минимални дози допустими, но когато се употребяват често в организмът ни се натрупват по-големи дози от тези най-общо казано отрови. Количественото натрупване води до болести, рак и до смърт.

Така не е ли същото и с рибата, кой знае какви химикали се съдържат в протеиновите топчета в захранките, които купуваме? Нима оцветителите и химикалите поети от рибата после няма да се прехвърлят и в нас? Говорим за природа за защита на растителни и животински видове, но в стремежът си да уловим голямата риба използваме отрови, с които отравяме рибата и водоемите.

Как въздействат химикалите от тонове захранка изстрелвана във водоемите всяка година? Оценка на околната среда някой прави ли сметка, даваме ли си как въздействат химикалите на цялата екоситема от оцветители, консерванти, протеини, изкуствени химикали, с които буквално тровим природата?

Сега тази риба, която слагаме на трапезата си и храним децата си и като добавим промишлените замърсители, като добавим и киселините дъждове, нитратите от арендаторите отичащите се води, които носят пестициди, хербициди и нитрати във водоемите какво се получава? Никой не говори за това! Трябват етични и морални закони на които да почива рибарското ни хоби -„хвани и пусни“ е добре казано, но „не замърсявай“ също е добро, но ще трябва и не използвайте химия в природата!

efekt-2.com

Хигиената на хранене е вжна за всички нас и за рибите.

Надяваме се, че сме Ви били полезни!

Виж повече на : ribari.net

Ако статията Ви е харесала може да я споделите:

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук