Захранка за риболов на фидер

Фидер риболовът става все по–популярен и набира все повече фенове. Разбира се, в това няма нищо чудно, защото той е изключително динамичен и резултатен. А тръпката от борбата с рибата, използвайки по–фини и леки такъми и незаменима. Като се замислим май няма нищо сложно в риболова с фидер. Приготвяме нашата захранка, зареждаме хранилката и замятаме. Остава само да почакаме и да започнем с улова на желаната риба. Но май не винаги чакането се увенчава с успех, понякога, като че ли рибата не се интересува от храната ни. Какво правим в такъв случай и на какво се дължи това?

Има много неща, които да са причината за неуспеха ни, но нека разгледаме въпроса със захранката. Днес в повечето случаи не можем просто да си я приготвим в къщи. Ще трябва да заложите на магазинската и фирмена захранка, която се предлага в повечето, ако не и във всички рибарски магазини днес. Захранките биват различни видове, за различни риби, с много и разнообразни съставки и т.н. Цените тук са разнообразни, чуждите фирми държат по–високи цени, все пак са се доказали не веднъж. Но за това пък има захранки на български производители, които са по–евтини. Поради тази причина те са често предпочитани, но никой не може да отрече големите имена в този бизнес. Съществуват и универсални захранки, които могат да се използват, за да привлекат всякакви риби, разбира се, мирни такива. Колкото до хищниците, те в повечето случаи следват мирните риби, така че може да се каже, че до някъде нещата са свързани. Да се върнем на самите захранки.

Всяка захранка си има плюсове и преимущества, но това не значи, че не можем да я направим още по резултатна и по–атрактивна за рибите. Можете да добавите подходящ за целта аромат, това много често се оказва добър ход. Можете също да смесите няколко захранки или да добавите атрактанти по ваш избор. Въпрос на вкус и на възможности, разбира се. До подобряване на захранката стигаме когато тя не дава резултат и рибите не се събират. Можете дори да променяте цвета на избраната захранка. Често пъти именно той се оказва слабото звено и отказва рибите. Възможно е светлата захранка да се откроява прекалено от дъното и това да плаши рибите. В случаи като този можете да добавите глина. Това ще направи захранката ви по–тъмна. Има и бои за захранка, с които по ваш избор да я оцветите. Въпреки всички тези трикове едно от най – важните неща си остава влажността на захранката. Тя трябва да е внимателно овлажнена. Добавяйте по малко вода и бъркайте, докато не се получи желаната смес. Оставя се да поеме влагата си за около десетина минути и сте готови за риболов.

Източник: ribolovenatlas.com

efekt-2.com

Виж повече на : ribari.net

Ако статията Ви е харесала може да я споделите:

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук