Ивайло Христов за проблемите на Българските риболовци!

Ивайло Христов, управител на фирма “Майсторски риболов” ООД,


Ивайло Христов, управител на фирма “Майсторски риболов” ООД, София.

„Мастер Фишинг“ ЕООД е ексклузивен представител на утвърдените световни марки в риболовните принадлежности Daiwa, Cormoran, Maver, Lineaeffe и Rod Hutchinson. Пазарувайки от нас, Вие сте сигурни във високото качество на новите си въдици, макари и всички необходими риболовни принадлежности. Нашият онлайн риболовен магазин се актуалицира постоянно и се стреми да Ви предложи разнообразна и полезна информация за продуктите. Всички стоки можете да видите и купите и от магазина ни на бул.Тотлебен 34.

Ние от Ribari.net потърсихме Ивайло Христов за коментар за състоянието на риболова в България като професионалист, който e от 1997 година, за нас и нашите читатели е важна гледната точка на професионалистът. И в рибарството не липсват проблеми като във всеки един бранш в България. Изсичането на горите и глобалното затопляне не подминават и България. Липсата на държавна стратегия спрямо екологията и замърсяването на околната среда също е голям проблем.

Изсичането на горите води до по-малко дъждове, безводието се оказва един огромен проблем за Българските рибари. Повечето язовири са под критичният си минимум, а това е проблем за рибата. Проблем са изграждането и на Вецове в стремежът си за усвояване на средства за зелена енергия, а бизнесът някак си нехае за състоянието на реките и популацията на риба в тях.

Безконтролното къмпингуване също е проблем за някои водоеми и по морето като така девствени места и водоеми се пренаселват, а замърсяването им води до намаляване на популацията на рибите в тях. Като добавим и бракониерите за които контролираното изпускане на водата на водоемите води до по-бързо и лесно ограбване на рибата от тях и проблемите се задълбочават. Културата на българският рибарин е занижена и все по-рядко се използва антибиотик за третиране на трофейните риби.

efekt-2.com

Всички тези проблеми водят до намаляването на рибата у нас. Именно затова и Професионалните риболовци посещават Гърция и Румъния за своята страст и хоби. Българинът не е узрял още да се грижи за природните ни дадености. Ние сме длъжни да съхраним в пригоден вид всичко, което сме наследили и да го предадем на идните, но за съжаление липсва култура и възпитание в тази сфера и един ден много скоро ще платим сурова цена за това!

Ако статията Ви е харесала може да я споделите:

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук