Как да изберете правилната риболовна макара

Изборът на подходящата риболовна макара зависи от вида на риболовния прът, на който ще бъде поставена.

Затова когато се готвите да си купите макара първото условие за правилния ѝ избор е да бъдете добре ориентирани за това, на каква въдица я използвате и ще отговаря ли на вида риболов, който ще практикувате.
Цената на макарата може значително да варира и тя се определя в зависимост от характеристиките, функцията, дизайна и гаранцията ѝ. Малка е вероятността да искате да сложите скъпа макара върху евтин риболовен прът, така че си заслужава да разпределите бюджета между двете покупки.

Какво трябва да имате предвид при избор на риболовна макара

Ако вече сте си купили риболовен прът вие сте направили най-важната стъпка към избора на правилната макара. На повечето съвременни риболовни прътове ще намерите сериен номер, заедно с името и модела на макарата, които са препоръчителни за него.
Ако диапазонът е 2-4 кг, производителят на риболовния прът предполага, че той е предназначен за улов на риба до 4 кг.

efekt-2.com

Риболовната макара също се класифицира по тегло, което ще ви помогне да съчетаете пръта с макарата, като баланса е от особено важно значение.
Той ще направи хвърлянето много по-точно и лесно и ще намали умората в ръката на рибаря, тъй като екипировката е от особено важно значение за дългите периоди от време, които отнема риболовът. Балансът също така играе важна роля за борбата с уловената риба и изваждането ѝ от водата. Той може да подобри чувствителността на върха на пръта, като по този начин рибарят бързо усеща рибата, кълването на стръвта или примамката.

Източник: kak-da.com

Виж повече на : ribari.net

Ако статията Ви е харесала може да я споделите:

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук