Как се вади 2 метра сом виж ВИДЕО

Как се вади 2 метра сом виж ВИДЕО


Мъж хвана в езерото сом с дължина 2 метра 74 сантиметра! Сомът е с тегло 129 килограма! Повечето сериозни риболовци рано или късно ще хванат сом с приличен размер, но само малцина могат да срещнат истинско чудовище. 37-годишният рибар Бенджамин Грюндър имаше невероятен късмет. Едно пътуване до река По в Италия бе белязано от невероятен улов – най-големият от всички виждани преди!

Грюндър посещава река По, гледайки няколко вълнуващи видеоклипа, заснети от популярни риболовци за това как да хванете голям сом. Когато Грюндър най-сетне кълвеше, му беше толкова трудно да извади плячката, че в началото си помисли, че куката се е забила на потънало дърво .

Но скоро разбира, че това не е дънер – това е риба с размер на акула! На Грюндър бяха необходими повече от 45 минути, за да изтегли рибата, тъй като сомът се бори не за живот, и смърт. В крайна сметка той успя да го завлече на брега, където откри, че е поставил неофициален рекорд.

Дължината на сома беше 2,74 м дължина и 129 кг тегло! Това беше уелски сом – една от най-големите сладководни риби в света. Сомът с дължина на лодка, а перките му бяха по-големи от ръцете на Грундер. Както при много риболовци, които търсят трофейни риби, Грюндър не е планирал да убива рибата.

След като измери и документира находката, той отново пусна сома, оставяйки снимките като единствената си награда. Не един или двама Българи също са посещавали река По в Италия и разказват какви чудовища живеят там. Риболовният туризъм става все по-модерен.

efekt-2.com

Надяваме се, че сме Ви били полезни!

Виж повече на : ribari.net

Ако статията Ви е харесала може да я споделите:

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук