Мая Манолова: Изправете се и се борете за това, което обичате!

Мая Манолова: Изправете се и се борете за това, което обичате!


Мая Манолова заяви, че 408 язовира в страната са наполовина празни. Манолова лично дойде на язовир Тича за да се обеди със очите си в безводието. На срещата присъстваха и представители на месни инициативни комитети и будни разтревожени граждани. Четири от ръкавите на язовир Тича са празни и това са десетки километри вода, която я няма. 70% от язовира е празен.

Gepostet von Мая Манолова am Freitag, 24. Januar 2020

Мая Манолова говори за критичното състояние на язовирите, но ние от ribari.net успяхме да се срещнем нея и да изкажем опасеният си. Манолова заяви своята тревога, която не е само за количеството и качеството на водата във водоемите, но и за унищожаването на цели екосистеми и за големият проблем за всички рибари, с които ще се сблъскат на Пролет, а именно липсата на риба.

efekt-2.com

Gepostet von Мая Манолова am Freitag, 24. Januar 2020

Нейната борба с боклука и с изграждането на заводи за изгаряне на боклук именно е свързана с екологичната обстановка в страната. За тази природа се борим, казва Манолова. Миналата година се борихме за парк Витоша, казва Манолова, а сега се борим за водата на хората, борим се да не се замърсява природата, изправете се и се борете и вие бе нейният апел към рибарското съсловие в страната.

Манолова каза, че е наясно какво се случва с екосистемите при едно такова засушаване на водоемите и че всички организми измират и след това трябват години за да се възстанови една екосистема. Като добавим и замърсяването и всичко, което се влива във водоемите положението е доста трагично да не използвам думата катастрофално. „Изправи се БГ“ е, че платформа за граждански натиск, защото държавата е абдикирала от своите задължения и трябва ние да вземем съдбата си и тази на нашите деца в ръце.

Аз съм тук за да алармирам обществото и институциите, аз съм тук за да се боря заедно с Вас, казва Манолова, но трябва Вие да се организирате и да притискате институциите да си вършат работата само така можем да спасим това, което обичаме – нашите близки, нашата страна и риболовът, ако щете! Един от гражданите се обърна и каза по адрес на Манолова „една птичка пролет не прави“, а тя му отвърна „така е, но един петел цяло село буди“.

Призоваваме всички рибари да бъдат по-активни и организирани и да се борим да се спасят водоемите и еко разнообразието и природата, тази природа при която ходим всеки път когато откраднем един миг от нашето време, тази природа, която ни прави щастливи, тази природа, която трябва да завещаем на децата си! Изправете се, бре хора!

Надяваме се, че сме Ви били полезни!

Виж повече на : ribari.net

Ако статията Ви е харесала може да я споделите:

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук