Места за риболов на язовир Искър

Най-предпочитаният водоем на 50 км от София, съчетаващ красива природа и многообразие от риба е язовир Искър. В язовира има Клен, Шаран, Каракуда, Платика, Бяла риба, Сом , Костур , Толстолоб,Скобар, Бабушка и Червеноперка и уклей. Местата за риболов са по ограничини от релефа, вили ,бази, многото въдичари и вододайната зона.

Устието на яз. Искър включва местностите (римският мост и багера)
– Брега е малко стръмен, но има страхотни места. Риба всякаква.

Филмовата къща – релефа е леко стръмен, дълбочините варират в зависимост от нивото на язовира,но при нормално ниво са около 2,50 – 3 метра. Излиза всякаква риба.Масово се лови платика,уклей,каракуда и бабушка.Не са редки случайте да излизат сомчета и бяла риба.

Шипочански залив – В началото на залива дълбочините са големи от 4 до 8-9 метра.По тези места се търсят сомове и бели риби. Навътре към залива става все по плитко от 4 до 1 метър.Точно след забраната рибата се набива в плиткажа на по-топлата вода и се прави много силен риболов ( гол след гол). Вярно,че шипочанския залив идва с 20-30 км повече от устието на язовира, но си заслужава да се отиде там. Рибата си кълве повече от добре.

efekt-2.com

Късна есен и зимата добре дава Каракуда, Костур и Уклей на щъркела в заливчето под моста. След падане на забраната добри места са Шипочанския залив и устието на р. Искъра

Източник: ribolov.bg

Виж повече на : ribari.net

Ако статията Ви е харесала може да я споделите:

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук