Монофилните влакна или плетени влакна

Монофилните влакна или  плетени влакна

Монофилните влакна или плетени влакна Кой тип предпочитате – Монофилните влакна и Плетени влакна? Днес монофилните влакна отдавна са задминали нишките от дамския чорапогащник.

Ние ползваме високотехнологични продукти от въглерод, водород и въздух, произведени от полиамидни гранули, втечнени и пресовани под високо налягане.
След охлаждане във водна баня, материала се разтяга няколкократно до постигане на желания диаметър. В зависимост от предназначението на произвежданото влакно, то се потапя в различни вани за нанасяне на специални покрития за износоустойчивост, UV-устойчивост и т.н.

Отделно производителите слагат гранули за цвят и пластификатори, с които се постигат различни цветове и свойства на материала. Вие използвате ли Монофилните влакна и в кой случай бихте го препоръчали на колегите си за най-удачно да се използва?
Знаем, че Коефициентът на Монофилните влакна на разтягане достига до 15%-25%. Но има видове риболов, в които не е препоръчително да се използват влакна, които се разтягат и там се използват Плетени влакна. Те са непрозрачни и практически не се разтягат.

Изработват се от материали на основата на полиетилен DYNEEMA, кевлар и други полимери по Hi-Teck технологии. Структурата на влакното представлява оплетка с кръгло или плоско сечение от микровлакна, допълнително споени помежду си.

За намаляване на триенето и разнищването от водачите имат специално полиетленово РЕ покритие.
По здравина (якост на опън) превъзхождат монофилните влакна в пъти. Диапазон на сеченията на влакната от 0,015 мм до 0,20 мм. Колеги, бихте ли споделили, кой от Вас предпочита и за какъв вид риболов кой тип влакна?

efekt-2.com

Надяваме се, че сме Ви били полезни!

Виж повече на : ribari.net

 

Ако статията Ви е харесала може да я споделите:

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук