Над 80% от водоемите са празни

Над 80% от водоемите са празни


Над 80% от водоемите в страната са празни и тук не става дума само за питейните язовири, а за всички малки езера и поливни язовири това сочи проверката направена от правителството, но тя не се обявява официално за да не се създава смут в населението.

Причината не са ВЕЦ-овете, защото в 99% от водоемите и водохранилищата няма ВЕЦ-ове, а нивата са критични. Къде отиде водата е въпросът? Дали има прекомерно източване на водоемите и кой го е наредил, кой го е изпълнил? Атмосферните условия и глобалното затопляне са фактор, но има фактор и човешка намеса, защото са източени не малко водоеми.

Никой не казва нито дума за еко разнообразието и водната флора. Никой не говори за водните екосистеми и опазването им. Никой не казва нищо за екологичната обстановка в страната. Като добавим и складирането на огромно количество бали с боклук в страната ни, които след първите големи дъждове водата, която ще ги промие ще постъпи в земята и така ще се влее в и без това критично оцеляващите водни екосистеми като тук става дума за екологична катастрофа, която води до притеснения за избухване на пандемии и вируси, които могат да се разпрострат между животни и населението. Здравето на хората не е приоритет на правителството.

Въздухът и водата също. За природата да не говорим – поголовното изсичане на горите е фактор и за липсата на валежи в някои региони.

Всичко това, което се случва днес в България е функция на правителството ни, защото то не е взело превантивни навременни мерки за да се спре засушаването на водоемите и за опазване на околната среда. Сега трябва да се вмени на обществото, че държавата е лош стопанин и да се направят ремонти на важните водоеми с държавни пари и заеми от световната банка после да ги приватизират отремонтирани и да преминат в частни ръце, а водата някак си ще поскъпне.

efekt-2.com

Всеки от нас е пристрастен към водата от първата глъдка за цял живот.

Очакват ни тежки времена за нас и природата ни, а екологичните организации ги няма и нито един не виждаме да задава въпроси, нито един да протестира, никой не говори за това!

Надяваме се, че сме Ви били полезни!

Виж повече на : ribari.net

Ако статията Ви е харесала може да я споделите:

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук