Нефтопродукти замърсиха Марица

Нефтопродукти замърсиха Марица
Снимка БТВ.

Нефтопродукти замърсиха Марица

Контролните органи на МОСВ установиха инцидентно изпускане на нефтопродукти от завод „Каучук“ АД в отпадъчните води на предприятието, съобщиха от Радио Пловдив. Директорът незабавно е спрял производствения процес, с което е преустановено последващо замърсяване. Установена е производствена авария в цех „Транспортна лента” от спукана тръба на хидравлична преса и е преустановена дейността му.

Веднага след получаване на сигнала в Областната администрация за замърсяването е създадена необходимата организация и са предприети спешни мерки за ограничаване на разлива и недопускането му по течението на река Марица. На място в момента са екипи на областта и Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”, които ще се опитат да сложат боново съоръжение във водите на река Марица в града, за да бъдат уловени нефтопродуктите.

Снимка БТВ.

По-рано през деня са взети  проби от реките Пишманка и Марица за нефтопродукти и полициклични ароматни въглеводороди. Установен е филм от нефтопродукти по течението и на двете реки, както и при мостовете на Марица при село Огняново и Стамболийски.

Наши колеги рибари обхождат реката и ще докладват на службите.

Източник: plovdiv.bulpress.bg

efekt-2.com

Надяваме се, че сме Ви били полезни!

Виж повече на : ribari.net

Ако статията Ви е харесала може да я споделите:

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук