Офсетни куки и всичко за тях

Офсетни куки и всичко за тях


Офсетни куки и всичко за тях..

Как да се завърта на офсет кука. Видове офсетни куки, съвети за избор

Основната разлика офсетни куки  от обичайното е в тяхното присъствие в Z-образен завой, който осигурява стабилна монтиране на силиконова стръв. Последното е здраво фиксирано, не се плъзга и ефективно се играе във водата.

Комплектовете за офсет също позволяват стръвта да бъде вкарана по такъв начин, че жилото на куката да е скрито в специален прорез или дори в тялото на силикона, което след това води до „не хващане“. Меките „опашки“ примамки от вида twisters или vibrotail перфектно се придържат към офсетовите куки и имитират рибата, привличайки вниманието на гладните хищници.

По очевидни причини при избора на офсетови куки трябва да се вземе предвид вида и размера на примамките, които възнамерявате да използвате. Дължината, височината и външния вид на примамките са основните параметри, на които трябва да обърнете внимание, преди да закупите куки за тях.

efekt-2.com

Размерът не е единствената характеристика, с която офсетовите куки се различават помежду си. В отклонението формата на самото огъване и ъгълът на Z-подобната стъпка в горната част на опашката могат да се различават. Всеки модел има своите предимства и често се създава за специфична примамка. Най-доброто решение би било едновременното закупуване и куките и стръвта.

В нашата област недостигът на гама от офсетни куки е грях да се оплакваме. В магазините можете да намерите куки от всякакъв размер и форма. Основните изисквания за комплектите са същите: остър жил и здрав материал. Естествено, в зависимост от качеството и производителя, цените на тези продукти са различни.

Куките с дълга опашка и кръгъл завой се използват предимно във връзка с удължени и тънки силиконови примамки, например, с червеи. В същото време, доста обемни силикони (вибриращи опашки и усуквания са над средния размер) често се поставят върху комплектите с „скосен” завой.

Често се установява, че куките са с еднакъв размер, но се различават по размер от различни компании. Също така обърнете внимание на офсетовия пръстен и диаметъра на самия проводник, въз основа на вашите собствени цели за използване на куки в различни модули.

  • Тексас Хук
  • Широк отвор
  • Серповидна кука

Тексас Хук

Класическият модел, който се характеризира с прав завой. Куки като Texas Hook са подходящи предимно за употреба с тесни или прекалено меки силикони, независимо дали са червеи, усуквания или вибрации. Често се използва в един и същ и много популярен момент – Тексас.

Широк отвор

Съвременните модели на куки като Wide Gap имат широк завой, поради което е осигурена значителна пролука между предната част и, всъщност, стръвта. Такава пролука създава ефект на лоста и рибата е по-лесно да се пресича. Поради това, Wide Gap компенсации често се поставят на доста трудни, твърди примамки.

В допълнение, куки от този тип също имат няколко модификации: в някои модели, ужилване „изглежда“ строго на пръстена, а в други – малко по-високи от пръстена. За комплекти от първа група са подходящи тесни примамки за продукти от втора категория – високо силиконови примамки.

Серповидна кука

Този тип куки в сравнение с предишните се появи не толкова отдавна. Характерната разлика е добре очертан огънат с формата на полумесец, който осигурява първокласна фиксация на стръвта. Използва се в тежки инструменти, които искате да хвърлите на дълги разстояния. Когато vyvazhivanii риба по-добре държи на куката тип сърп Hook.

В магазините за риболов можете да намерите специални модели на офсетсетници с тегло на опашката. Като правило такива куки се използват без допълнително натоварване за преминаване на трудни части от резервоар с различни препятствия (клони, храсти на водорасли).

Друг подвид на офсет куки – модел с малка пружина, която се завинтва в стръвта. Такава система за фиксиране е доста удобна, тъй като в последствие примамката не се подхлъзва и е по-малко увредена след ухапване. В други случаи, поради твърдостта на куката, предната част на силикона често страда.

Когато се използват офсетни куки

Както вече споменахме, офсетовите куки ви позволяват да постигнете максимална примамка за сменяемост. За подвижната опция за монтиране на примамки се използват и комплекти от офсета. В много раздалечени съоръжения (Texan, Caroline, drop shot equipment), традиционно е да се използват офсетни куки.

Прочетете повече за въртенето на монтажите в отделна статия – завъртане , Там ще намерите илюстрации на оборудването, видео на тяхната инсталация и полезни съвети.

  1. Ужилването на компенсираната част се пробива от главата на стръвта и преминава през 0.5-0.8 mm, ужилването се отстранява от страната на корема на стръвта навън.
  2. Куката се издърпва през стръвта до ухото.
  3. След това тялото на примамката се изпробва на куката за изходно жило.
  4. Коремът на примамката се пробива и жилото се изхвърля от гърба.

Примамки с офсетни куки

  1. собственик
  2. Gamakatsu
  3. примамка
  4. Mustad
  5. Луд риба
  6. Kosadaka
  7. Maruto
  8. Cannelle
  9. Cottus
  10. Kushiio

Собственик на офсетни куки

Отлични офсетни куки на повече от 10 вида са изработени от японската фирма Owner. След това обърнете внимание на най-забележителните серии.

Куките на серията 5109 се характеризират със заоблен завой и къса, 30 ° извита предмишница с традиционна Z-стъпка. Типът на заточване е така наречената „точка на иглата” (точка на иглата). Тези комплекти са изработени от силна червена тел, подходяща предимно за тънки меки примамки. Пръстен за закрепване на риболовната линия ви позволява да използвате обичайните часовникови пръстени.

Куките 51639 Slim Offset са предназначени за използване с микропечат, имат дълга предмишница и правоъгълна стъпка. Изработени от здрав проводник 0,51 мм, и като цяло са доказали своята надеждност и ефективност на куките. Единственият недостатък – твърде малък пръстен.

Куки за офроуд

Ако имате проблем с избора на офсетови комплекти за риболов с микрожига, обърнете внимание на най-популярния и универсален модел. Тези куки са подходящи за почти всяка примамка и се използват успешно в различни микро-конструктивни аксесоари.

Изглежда, не би трябвало да има никакви проблеми – аз си купих туистър или виброхват, опитах го на куката, която ми хареса, и това е всичко. Но не всичко е толкова просто. Познатият спиннингист понякога трябва да намери необходимия размер на куката за правилната гума за дълго време, защото това е един от компонентите на успеха в осъществяването на ухапване.

В момента пазарът предлага огромна гама от различни куки, включително и офсетни, които са трудни за разбиране. В по-голяма степен китайските и корейските куки заемат своето място на рафтовете, дори ако търговската марка е европейска. Съдейки по лошото качество, както е прието в нашата страна, не си струва, поради простата причина, че в Китай има около 300 фабрики, фокусирани върху производството на продукти за риболов. Някои от тях правят наистина качествени продукти, които зависят от оборудването. Разбира се, качеството на добре познатите японски и европейски марки, които ценят репутацията си, се показва изцяло. Например, известният собственик на куки с най-високо качество, който от своя страна се проявява във висока цена, не е достъпен за всички. Не е необходимо да ги „обогатявате“, защото има куки и други марки, които правят голяма конкуренция на един и същ Собственик. И не ги изхвърляйте, навсякъде има жар.

Тъй като това ще бъде въпрос на офсет, е необходимо да се каже, че първоначално те са били измислени за улов в претъпкани места. Конкретната геометрия позволява куката да бъде насочена нагоре и в права посока към пръстена, което осигурява свързването му с дръжките (но не без изключения). Аз ще се спра на най-„бягащите“ куки и много, често използвайки гума.

Всяка марка куки е представена с различен брой размери. Най-често проблемът е пълно несъответствие между размера на една марка и друга. Например, Собствените компенсиращи модели на модели 5137 и 5140, където номер 1/0 на един модел не съответства принципно на друг модел със същия номер. Същото важи и за други марки – Gamakatsu червей офсет EWG No. 2 и Maruto 3314 No. 2. Списъкът на такива несъответствия може да продължи дълго време. Но това е една от причините за избора на проблем.

Най-интересните модели могат да се разграничат от комплектите на Собственика, това са модели 5137 и 5140, които се различават не само по конфигурация, но и по размер. Куката модел 5137 се счита за по-универсална, тъй като е предназначена за меки пластмасови примамки с доста дебело тяло, така че формата й има подчертано закръглена конфигурация на завоя и предмишницата.

По принцип моите другари и аз улавяме куките на Гамакацу, които се отличават с тяхната гъвкавост и висококачествена стомана – необходимата твърдост, която не може да се каже за другите. Този плюс ви позволява да проникнете в твърдите пасища на Зандер и да елиминирате събирането на твърда риба.

Не се опитвам да популяризирам тези куки, но наистина искам да кажа, че те заслужават дължимо внимание. Голям недостатък в асортимента на офсетовите куки е оскъдният брой куки с малки размери за каучук 1 „и 2“, а всъщност те са необходими, особено за любителите на кацане. Поради тази причина аз сам трябва да огъвам куките за малка гума, за която най-често използвам единични куки от модел Gamakatsu F11 от № 12 до № 4. Марката Sasame има малки размери за офсетови комплекти за малки усуквания (Sasame Rock Fish Hook No. 4). , 3.2). Много добра версия от въглеродна стомана и тънка тел.

По отношение на качеството и други параметри, бих разделил марките офсетни куки на 3 нива: на първия, на Gamakatsu, Maruto, собственикът може да бъде поставен на първия, на втория Sasame, Cannelle, VMC, Kosadaka, и на третия Mustad, Beeline и други по-малко популярни. марка. Понякога в риболовен магазин, дори и в най-големия, не може да се намери цялата линия на една марка или повечето от това, което е необходимо. В този случай трябва да вземете други модели. Таблицата по-долу показва съответствието на популярните модели на офсетови куки и каучук.

Подходящи гумени и офсетни куки
Име и размер на гумата Размер на куките
Действие Пластмаса 3FG
Действие Пластмаса 5FG
Twister RELAX ¾ ??
Twister RELAX 1 ??
Twister RELAX 2 ??
Twister RELAX 3 ??
Twister RELAX 4 ??
Twister RELAX 5 ??
Twister RELAX Turbo 5 ??
Yum Wooly Curtail 1.5?
Yum Wooly Curtail 2?
Yum Wooly Curtail 3?
Yum Wooly Curtail 4 ??
Yum Walleye Grub 3 ??
Yum Walleye Grub 4 ??
Yum Ribbontail 6 ??
Yum Wooly Hawgtail 3 ??
Yum Wooly Hawgtail
Червеят на Гари Ямамото 6 ??
Гари Ямамото H-Grub 4 ??
Bass Assassin Curly Shad 2?
Bass Assassin Sea Shad 4 ??
Bass Assassin S.W. Къдрава 4 ??
Twister Manns 1 ??
Twister Manns 2 ??
Twister Manns 3 ??
Twister Manns 4 ??
Twister Manns 5 ??

Offset Hook (буквално преведен като кука с офсет или офсетова кука) обобщава класа на големите единични куки, които са предназначени за работа с различни меки примамки.

Поради факта, че ужилването на такава кука е притиснато към тялото на примамката или е скрито в нея, приспособлението е защитено от куки, също така по време на закачане и хващане то излиза от червяка или усукващия, като по този начин осигурява надеждно закачване.

добър офсетова кука  обезопасява главата на примамката, което я предпазва от подхлъзване и разкъсване по време на риболовния процес, като в същото време осигурява свободно преместване по края на опашката на стръвта, за да освободи жилото. „Offset“ в същото време осигуряват улавяне и носят примамката върху себе си.

Приставка за примамка

обикновен офсетова кука  има огъване на предмишницата под формата на буквата „Z“ с тъпи или остри ъгли. Такъв завой осигурява най-лесният и най-бърз монтаж. За да поставите стръвта на куката, това отнема само няколко секунди и няма значение дали е прикрепено към “ушите” на гърба през навиващия пръстен или привързани към въдицата. Примамката първо се пробива с кука в главата, в центъра и надолу, а след това в централната част. Въпреки това, има и минус – често „гумени“ почивки в местата за пункция и по време на пълзящи започва да пълзи, и ако направите рязко хвърляне, той може напълно да излезе на куката. Понякога е буквално залепен за куката с помощта на мигновено лепило. Съществува и такъв метод: след първото пробиване на „каучука” в главата, е необходимо да се прикрепи силиконова запушалка към куката, с помощта на която поплавъците фиксират плъзгащите се поплавъци, придвижват я до стръвта по предмишницата и правят втория пробой.

През последните години, поради широкото използване на особено деликатна и мека „годни за консумация гуми“, проблемът за затварянето на стръвта стана особено остър. Решението на производителите на офсетовите куки се проследи бързо – вместо плаваща спирачка, някои модели първоначално имаха специална пластмасова брашна стопер на предния край. Предимството на такъв „off-set“ е, че примамката не се изплъзва от него по време на риболов, а недостатъкът е, че може да бъде малко по-труден за монтиране. Дупката в главата на стръвта се извършва от самото ухо в обратна посока. За да направите това, трябва да отрежете куката от въдицата или да го откачите от пръстена за навиване и след това я затегнете отново или.

По-удобно е да се използват офсетни куки с L-образен завой и спирала, която се обръща вътре в главата на примамките. Примамката практически не е повредена и не се изплъзва, няма нужда да развързвате куката за монтаж. Въпреки това, тези куки ще трябва да плащат повече от редовните куки.

Изработва се и друга версия на крепежни елементи – кука със сложен преден завой. В това изпълнение, пробивите в главата включват няколко и в различни посоки. Силиконът е мек, така че го улеснявайте. Примамката държи на кука, сякаш се излива.

Куките имат право удължена предмишница, върху която е фиксирана специална карамфил от пластмаса, фиксираща главата на стръвта. Те са донякъде подобни на плаващите куки със серифи на дръжката за червеи. Те са удобни в случаите, когато кука за ужилване не трябва да се крие. Двойна кука, за разлика от голямата пластмасова болт, може да бъде тежка за някои примамки, които ще се влачат по дъното много и ще изглеждат неестествено, когато се гмуркат, а силиконът на една кука може да не се задържи и непрекъснато ще пълзи по куката на куката, усуквайки линията ,

Кука за монтиране

„Ofsetnik“ на оловото руски рибари закрепват чрез ликвидация пръстен, и САЩ, като правило, вързани куки за риболовната линия и използване плъзгащи тежести. Малкото око на куката е неотложен проблем за руснаците – пръстените на короната не се вмъкват при закрепването му.

Много от тях, за да свържат „офсет“ с „ушите“, използват двустранни крепежни елементи вместо намотките. Но те твърде често разтягат зъбите си. Най-добре е да изберете модел на кука с око с нормален размер.

Разполагаме с „офсет“, специално проектиран за монтаж на панти. Те имат голям пръстен, плюс всичко е разположено във вертикална равнина.

Огъване и размер

Избирането на „офсет“ за определена примамка не трябва да е дреболия. Огънете куката, за да припокриете височината на силикона и да останете резерв „на излизане“, за да можете да задържите рибата. с доста широк завой по отношение на дължината на предмишницата се наричат ​​Wide Gap. Практическа силиконова стръв може да се побере върху тях. В случай, че не пасва, можете да го поставите на куката. Практическото използване на обикновени кукички с малък размер с прав завой е ограничено до улавянето на много тънки усуквания или изкуствени червеи.

Тънки куки са подходящи за костур и щука. Те лесно проникват в тъканта на рибата и разгъват „мъртвите” куки, което спестява примамката. За щука, по-добре е да предпочитате най-издръжливите и дебели куки. Те няма да „играят“ с принудително оцеляване и няма да разкъсат свободната уста на рибата на „свещта“ или със силно треперене на главата.

ужилване

Куките, предназначени за меки примамки, са почти винаги по-скъпи от другите куки – много високи изисквания са поставени върху качеството на техния материал. Не ограничавайте и развитието на висококачествени и модерни видове ужилване, което също влияе върху крайната цена на продукта.

Популярна точка за рязане е уникална система за заточване на ужилвания от собственика. Той има три режещи ръба, които позволяват на куката да проникне в тъканта на рибата с минимално съпротивление. Производителите на американските куки TroKar са патентовани в нещо подобно на тригранен заточващ ужал Тристранна точка. Благодарение на тези технологии, дори и дебели куки проникват в устата на хищник с минимално съпротивление.

Без „off-sets“, които случайно се появяват в Русия – те са объркани с L-образни куки, предназначени за някога популярните джигови глави, невъзможно е да си представим модерен улов мека примамка.

По естеството на моята дейност често трябва да общувам с различни рибари …

И от разговор с изненада разбирам, че достатъчно голям брой хора все още не знаят как правилно да монтират стръвта върху офсетовата кука.

Изглежда, че офсетовите куки имат толкова много разговори, толкова много статии … но ако мислите за това, аз не видях проста статия със снимки – как да сложа стръвта на офсетната кука правилно.

Е, попълнете тази празнина. По-долу е моето лично мнение по темата за офсета. Не настоявам за абсолютно разкриване на тази тема, просто споделям личния си опит.

Офсетни куки  – Кратка теория на компенсираното отместване.

“Offset” е в руския жаргон за риболов. От английската „офсет кука“.

Главно на офсетовите куки, които монтират на гума (силиконови примамки) – усуквания, вибро опашки и др.

Тук е класическият вид на монтирана примамка върху офсетовата кука.(не запомняйте, инсталацията е грешна)

Задачата на офсетовата кука е да осигури инсталиране на мека примамка в неприлепваща версия. Това означава, че е за стръв – „nezatlyulek.“

Офсетни риби с петна имат проблеми.

Много мръсни куки :

Някои рибари не хващат дрънчетата, но рибата също не открива

И някой напротив – твърди куки.

Всъщност, ако правилно монтирате офсетовата кука, тогава ще бъде „правилно“ да забележите рибата – тя рядко ще се придържа към границите, а рибата – точно.

Практика – Как да сложим гумата на офсетната кука.

Ето две офсетни куки от един и същ производител. Различни са само сериите. Можете ли да намерите разликите?

Е, да, те са малко по-различни по размер … но в нашия пример е без значение.

Важно е другото!

Вижте разликата между тези изключвания:

Вижте къде изглежда жилото на офсетната кука!

При кука номер 1 изглежда ясно на ръката , И куката номер 2 –   малко по-високо.

И тази малка разлика създава огромна разлика в инсталирането на примамки и закачане!

Вижте, взех туистър с тънко тяло и го сложих на отместването номер 2:

Както виждате – ужилване стърчи!

И как да не се опитвам да тормозим туиста нагоре, той все още ще изпъкне. Така че –   се придържат към кота.

Но същият туистър носи кука номер 1

Всичко е перфектно – офсетов кука лежи точно върху тялото на twister без да изскочи

Така че, – офсет кука номер 2 – погрешно?

НЕ! Той просто за още една гума. За усукване и вибро опашки с по-високо тяло!

Ето го:

Не забравяйте тази разлика и вече можете да изберете офсетова кука за конкретна гума в магазина.

Разбира се, има и други нюанси за оф-центрове като   огъване на ръка, форма на куката, ширината на ухото, дебелината на проводника  itp, но разбираш основната финес.

Така че, стъпка по стъпка, ние обличаме twister на офсетната кука:

1 стъпка  : Пробиваме усукване от края на лицето. Влизаме вътре и се огъваме под прав ъгъл (маркиран с червена линия).

Защо правим такъв завой? Ние просто повтаряме (Z-образна) извивка на предния сегмент на предмишницата на офсетната кука.

Оказва се така:

2 стъпка  : Издърпваме усукването до предмишницата на куката, като повтаряме Z-образния завой, като го разтягаме към „отвора“

3 стъпка. Опитайте с усукване на куката   (обикновено това трябваше да се направи предварително)

Трябва да разберем – където по-добре да пробиеш усукването на тялото.

Червената линия показва предназначеното място за пункция.

НО! Гумата е твърда и мека.

и чрез смяна на мястото за пробиване, можем да затегнем или разхлабим усукващия механизъм на офсетовата кука.

Това е важно!

Ако каучукът е твърд и дори го дърпате силно, рибата трудно ще натиска гумата.

И ако каучукът е мек и го сложите без опъване, тогава всяко докосване на факела е изправено пред кука.

4 стъпка. Пробиване на усукване.

НО! прозирам перпендикулярна на тялото на усукване   (посоката на пробиване е показана в червено)

Защо? Само погледнете как се усуква и вижте …

Е, всъщност усукани облечени на офсетовата кука. Много е просто, нали?

Проверете качеството на инсталирането на офсета:

Когато прокарате пръста си по тялото на туиста, той не трябва да се придържа

С лек натиск върху тялото на усукващия, той трябва да се огъне.

Грешки при инсталиране:

Придържането на кука в тялото на усукващия не си струва!

При хапане има натиск върху усукващия. И той трябваше избутвайте, освобождавайки жилото на офсетната кука.

И ако залепите кука за ужилване в тялото на туиста, ще може ли куката да пробие гумата и рибата? Не е факт …

Е, ако искате жилото да бъде скрито в тялото на примамката, можете да изрежете малък жлеб в гуменото тяло под куката.

Това решение не ми харесва, но много го правят.

Между другото, има фабрика силиконова стръв с жлебове на гърба :

По въпроса за пиърсинга – някои рибари го правят „Несвързана“ глава , Ето го:

По мое мнение – това е пълен боклук.

Ако ужилването е скрито в тялото – рибата няма да открие добре. Ако ужилването стърчи – тогава това не е никак …

А ето още едно – класическа форма на офсетни куки , Но аз абсолютно не харесвам:

Или не разбирам нещо … но за правилното инсталиране тялото на стръвта трябва да е много високо.

Но ако тя е висока, тогава тя ще бъде на куката на дъното. Е, и?

Тогава, когато хапете – къде ще бъде избута гумата?

Като цяло не използвам или съветвам.

За да се огъне или не се компенсира офсетова кука?

ако силиконова примамка  не иска да бъде красиво монтиран на офсетовата кука, възможно е да се огъне офсетов човек сам (ужилване директно надолу)

Това не добавя сила към офсета, така че не ви посъветвах 🙂

Но като екстремна опция …

Какви офсетни куки харесвам?

Например – формата на куката, която в примерите с № 1 и 2.

Произвежда много от тях фирми. Опитвам се да не спасявам офсетовите куки собственик на качеството, Gamakatsu.

Въпреки че понякога корейските компенсации са много достойни.

Ето още една хладна форма. Ужасът на куката ясно ще лежи върху тялото на стръвта, дори прилепвайки малко.

При използването на офсетови куки.

Offset отваря нови възможности! Хванете, където сте се страхували

Първо, разбира се. Джиг е улов отдолу, чрез облекчение.

И като правило се оказва така: плаващи дървета = хищник, остър черен = хищник … добре, знаете … Случва се, че без офсет кука никъде.

Има дори   риба от гумена пяна върху офсетната кука, Фирмен контакт, вече оборудван. Страхотен вариант.

И ако плитка вода, и трева се придържа към „Чебурашка“ …   Това е друг вариант за монтиране на офсета:

Обърнете внимание на компенсираната кука! В тази инсталация се придържате почти нищо! и се оказва пълно превозно средство за всички терени!

Или има американска екзотика в моята колекция –   смесица от главата и сметката:

Едва ли можете да го намерите в нашите магазини… Защо руските „водещи занаятчии” не могат да направят същото и да продадат на масите? Въпреки че офсетната кука тук се нуждае от специално …

Или тук е друго класически универсален :

И ако голямата щука е насочена … тогава примамката е по-голяма:

Почти забравих!

За различните принадлежности за акостиране! Точно вътре байпас каишка основно използват офсетов куки.

И, като правило, тя е много малка по размер (особено на състезания, където те разчитат на костур).

Като цяло, офсетовата кука може да се използва почти навсякъде, където се използват меки примамки (каучук, силикон, гумена пяна …).

Дори любимата ви закачалка може да бъде защитена от куки. :

(въпреки че ще остане ли след такъв трик интересен кефал и аспи? Но аз не хващам грамофоните, така че тази снимка е само пример)

Надявам се моята статия да е помогнала на някой да научи повече за офсетовите куки.

Успех на риболов!

Експериментите в риболовния бизнес са незаменим спътник за подобряване на съоръженията, което несъмнено увеличава както ефективността на риболова, така и багажа на удоволствието от риболовния процес. Много модификации не са широко приети и остават чисто индивидуални изобретения, но при офсет куката ситуацията е различна. Използването на офсетни комплекти е довело до създаването на нови, оригинални примамки, както и аксесоари, за които риболовът на проблемни зони с препятствия не е ужасен.

Целта на създаването на офсетни куки е да се осигури такава защита от куки, които не биха повлияли на ефективността на риболова. И за това е необходимо само малко да се промени формата на куките.

Използването на офсетови куки осигурява инсталирането на стръвта на принципа на „неприлепване“. На свой ред има два вида монтаж без съединител.

Първият метод на инсталация е texas, За неговото изпълнение се изисква офсетова кука със стандартен прав завой. Примамката е пробита в главата и фиксирана в горната Z-образна стъпка. В същото време, ужилването се въвежда почти до края, но не го извеждаме навън. С тази инсталация вие предпазвате стръвта от куките колкото е възможно повече.

При втория метод на инсталиране който се нарича отворенИзползва се офсетова кука. Особеността се крие във факта, че ужилването или притиска възможно най-плътно към тялото на стръвта, или се крие в малък жлеб.
В случая с традиционния риболовен риболов, коронката се използва за свързване на куката с ушите.

Прочетете повече за предене на инсталациите в статията за видовете модули.

Как да настроите компенсираната кука (видео)

Офсетова форма на кука

Бегъл преглед на всяка офсет кука може да се види две основни характеристики. Първо, това е ужилване, което приляга плътно към тялото на стръвта или е поставено в специална вдлъбнатина, и второ, своеобразен завой в предната част, наподобяващ буквата Z. При по-подробен преглед се оказва, че Z-образните завои в различните куки не са изобщо са идентични.

Офсетни форми за огъване на кука

За моделите с кука е характерен прав завой, докато куките имат широк завой. Предимството на моделите от втория тип е наличието на по-голямо пространство между корема на стръвта и предмишницата на куката, а в случай на недостатъчна мекота на стръвта, тази характеристика позволява на рибата да избута по-добре силикона и впоследствие да улови.

Категорията офсетни комплекти включва два вида куки: за тесни и високи примамки. Разликата между тях се крие във факта, че при куките на първия тип ужилването гледа директно към предната част, а при моделите на втората група е малко по-високо.

Куките са най-младите сред офсета. Първоначално куките на полумесеца бяха използвани в джиг главите. Предимството на тези модели е надеждното фиксиране на стръвта. В допълнение, компенсациите за сърповидни куки спонтанно откриват рибите отстрани на устата и поддържат хищника перфектно в процеса на теглене.

При избора на офсетов човек се ръководи от параметрите на примамката, а именно дължината, височината и самия тип. Ако използвате твърде дълго кука, рискувате да лишите примамката от атрактивна игра за рибата. Най-добре е да вземете офсет и примамката в магазина едновременно.

Височината е особено важна в случай на виброхват. Ако панелът на офсетната лампа е по-малък от височината на примамката, ще трябва да извадите жилото, което значително ще увеличи възможността за кука. В такива случаи, изберете примамка с характерен разрез на корема. Също така, на гърба може да се постави специален зъб, който да крие жилото.

Има и специална категория натоварени офсетни куки. В такива модели малко олово е запоено на предмишницата. В повечето случаи тези куки принадлежат към формата на Wide Gap и осигуряват използването на мека jerkbaitsи svimbeytah  , Натоварените комплекти не се нуждаят от допълнителна огрузка и са предназначени, на първо място, за точков риболов и близо до отливки.

Източник: akatevskiy

 

Надяваме се, че сме Ви били полезни!

Виж повече на : ribari.net

Ако статията Ви е харесала може да я споделите:

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук