Предимства на монофилните влакна

Предимства на монофилните влакна

Предимства на монофилните влакна.

Масово въдичарите ловят с монофилни влакна. Те имат няколко основни предимства. Първо – подлежат на точно измерване на диаметъра. Възелът им издържа до 100% от линейната сила. Имат добра издръжливост – монофилно влакно 0.30 няма да се скъса при напън до около 6-7 кг.

Разтегливостта им е до 30%, което ги прави много подходящи за риболов на къси и средни дистанции. Ако ползваме влакно с допълнителна повърхностна обработка, ще имаме и висока абразивоустойчивост.

Изработват се в най-различни цветове –има прозрачни, зелени, жълти, електрикови, черни и многоцветни. Цената е по всеки джоб.

За това и са най-използвани от всички рибари! Монофилните влакна са най-предпочитани и най-масовите както от аматьорите така и от рибарите на средните нива.

efekt-2.com

При професионалистите разходите са други и бюджетът също, модите са различни, но един средно голям шаран ще бъде изваден както аджамията – новобранецът с монофилните влакна така и от професионалистът със скъпите влакна донесени от оня край на света да се топят по нашите гьолове.

Надяваме се, че сме Ви били полезни!

Виж повече на : ribari.net

Ако статията Ви е харесала може да я споделите:

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук