Рибари на косъм за да направят бунт за река Осъм

Рибари на косъм за да направят бунт за река Осъм


Поредното замърсяване на река Осъм. Еколози няма, правителство няма, виновни няма, ама рибарите беснеят защо само те за реките милеят.

Това е поредната доза отрова, която се излива в река Осъм. Хората не са просто възмутени, хората са освирепели и дори има предложение да се вземе един трактор и да се заровят отходните тръби на замърсителят пък да става каквото ще.

Трябва ли рибарите да се самоорганизират и да вършат такъв граждански контрол за да си пазят водоемите от бракониери, да си пазят реките от промишлени и всякакви замърсители? Трябва ли да се стига до там?

Май трябва след като държавата е абдикирала от своите задължения, а зелените и еко организации са на грандове и на държавна хранилка, търгувайки с природата, търгувайки с бъдещето на нацията. До кога трябва да търпим или трябва да се организираме и да се борим за всяка педя земя както някога нашите деди?

efekt-2.com

Gepostet von Rikardo Zonta am Mittwoch, 18. Dezember 2019

Днес рибарите са на косъм да направят бунт, утре може и въоръжените ловджии да се присъединят, май това е начинът с гражданско неподчинение и социален натиск към министерства, институции и държавни органи? Ние не призоваваме към бунтове, но народът говори за радикални мерки спрямо истинските нарушители!

Надяваме се, че сме Ви били полезни!

Виж повече на : ribari.net

Ако статията Ви е харесала може да я споделите:

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук