Рибар обърка плановете на мафията за 20 милион долара

Рибар обърка плановете на мафията за 20 милион долара ribari.net


Полицията е задържала рибар, който е уловил с мрежите си метамфетамин за 20 милиона долара.
По-късно рибарят е съдействал и е предал своят улов на службите.

Пакети с метамфетамин, чиято улична цена е над 20 милиона долара, изплуваха в морето край Мианмар – страна, която се смята за най-големият производител на синтетична дрога в света, съобщава АФП.
Дрогата била прибрана от рибари, които я объркали със субстанция за сухи дезодоранти.

Инцидентът в крайбрежния регион Айеярди станал в сряда, на 19.11.2019г. когато рибарите забелязали 23 пакета със синтетични наркотици да плуват в Андаманско море. Всеки от пакетите съдържал обвити в найлон торбички, обозначени като китайски зелен чай. Подобна опаковка често се използва от бандите в Югоизточна Азия за контрабандата на метамфетамин за Япония, Южна Корея и Австралия.

Първоначално местните хора решили, че пакетите съдържат калиево-алуминиев сулфат – съставка, която се използва при направата на сухи дезодоранти.

След като осъзнали грешката си те сигнализирани полицията, която претърсила местните плажове и открила още два пакета с метамфетамин, с което общото количество на откритата дрога е 691 килограма.
Когато трафикантите усетят заплаха често изхвърлят зад борда опасната стока, такава е практиката, защото ги грози затвор до 20 години, ако ги заловят.

efekt-2.com

Припомняме, че тази година имаше подобен случай и в Черно море с кокайн и тогава всички собственици на плавателни съдове бяха обект на наблюдение, а от морска администрация дадоха списък на всички, които са излизали в морето в този интервал от време и те бяха щателно разпитвани от службите ни.

Надяваме се, че сме Ви били полезни!

Виж повече на : ribari.net

Ако статията Ви е харесала може да я споделите:

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук