Риболовът е вълнуващо приключение или престъпление?

Риболовът е вълнуващо приключение или престъпление?


Вече риболовът е вълнуващо приключение или според закона престъпление. Шенген означаваше свободно предвижване на хора, стоки и товари, но това не е сега, едва ли! Вече цяла Европа е в ограничения за всеки те важат и за нашите рибари, които ходеха да си правят кефа в Гърция, но сега не може да отидете и до съседният гьол без разрешение, а за рибари такива не се издават, не са ви наложителни мотивите за да се предвижите и няма да ви пуснат на контролните пунктове, ако решите да мините по черно така уж за по-напряко се води престъпление.

Не знам колко е силен адреналина в борбата с голямата трофейна риба, но със сигурност, ако искате да пристъпите ограниченията – закона за да отидете за риба адреналин ще има и затова ви казваме, че днес, ако отидете за риба ви очаква вълнуващо преживяване без значение дали ще стигнете до водоема или не, без значение дали ще хванете риба и мисълта, че ще се оглеждате за патрулка, а не за вашата плувка си е тръпка далеч по-голяма от познатите рибарски страсти. Няма друга държава в света, в която когато минава патрулна кола да ви обзема параноя вместо сигурност и респект!

На тези, които ще нарушат карантината носете си маски и ръкавици, че полицаите може и да нямат успех и наслука и късмет! И внимавайте как се хвалите в нета, че полицаите след работа са в нета, макар че и сред тях има доста колеги рибари.

Освен етичният и морален кодекс, освен законовите мерки трябва и да се спазват разпоредбите затова не си правете експерименти дали вие ще хванете риба или вас ще ви хванат, но в случай, че сте там на водоема и видите бракониери обадете се на 112 и подайте сигнал, защото знаем, че бракониерите не са много по спазването на законите и правилата и сега използват това, че полиция и ИАРА и ЦРОО са си по домовете и ходят необезпокоявани по язовирите и езерата.

Надяваме се, че сме Ви били полезни!
Виж повече на : ribari.net

efekt-2.com
Ако статията Ви е харесала може да я споделите:

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук