РИБОЛОВ НА БУЛДО И МУХА

ribari.net!РИБОЛОВ НА БУЛДО И МУХА

РИБОЛОВ НА БУЛДО И МУХА ВИЖТЕ КАК
Риболов на Булдо

Риболовът на булдо е много приятен, но сравнително малко колеги го използват в България. Това се дължи според мен на подценяване на ефективността му и колегите прибягват до него едва когато са напълно отчаяни. Риболовът на булдо много на типичния мухарски риболов, но има и големи различия. При риболов на булдо се използва стандартна въдица и макара, плюс булдо и комплект мухи. Главно се използва, когато видим че рибата е активна на повърхността и си похапва паднали мушички, мъхчета и др. подобни. Такива риби са уклеят, кленът, пъстървата …

Булдото се използва като един вид тежест, която обаче на потъва. То също играе ролята и на индикатор на кълването, когато не сме видяли удара по мухата, то започне ли да влече булдото трябва да засечете и да влезете в битка с рибата.

Риболов на Муха

Риболовът на муха е много динамичен и атрактивен. На мен лично много ми харесва, въпреки, че не го практикувам. Когато видя някой „Баш Майстор“ на мухата с шапка, накачена с мухи и като почне да замахва с въдицата, направо ми идва да отида до първият магазин и да се оборудвам с пълен набор тъкъми за Риболов на Муха. И един ден ще го направя. А сега ще ви кажа какво знам за мухарските тъкъми:

efekt-2.com

– Въдица – въдицата, която се използва за риболов на муха е по – особена. При нея макарата е в крайно долно положение.

– Макара – единствената макара, която признават при този вид риболов е познатият ви „Чакрък“. Да но е по – изпипан и прецизен от обикновенните. Може да го видите на страница „Тъкъми“.

– Шнур – основното „Оръжие“ на мухарите. При този вид риболов не се изполва обикновено влакно, а шнур. Неговото сечение е далеч по – голямо от това на риболовното влакно и материала за изработка е друг. Мухарският шнур бива няколко вида: плуващ, потъващ и т.н., но не искам да се бъркам в чужди води.

– Мухи – мухите се вързват на повод от обикновено влакно за края на шнура. Те също са разнобразни като видове: сухи, мокри, нимфи и тн.

Както казах вече в началото, аз не практикувам този вид риболов, а не искам да препиша някоя статия. Затова ще видам един линк към страница на един колега, посветена на риболова с муха.

Източник: hunter.bg
Ние от ribari.net се надяваме, че сме Ви били полезни.

Ако статията Ви е харесала може да я споделите:

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук