Риболов с видер хранилка

Риболов с видер хранилка

Риболов с видер хранилка. ВИЖ тънкостите тук.

Майсторът в риболова на фидер Стив Рингер споделя своя опит, като твърди, че не винаги голямото е по-добро.

 

По това време на годината по платените водоеми, когато рибата се храни активно, повечето риболовци смятат, че големите фидер хранилки са най-удачни.
Но ако никой не ви е светнал, че е достатъчно постоянно да сменяте различни размери хранилки по време на риболова, ще изпуснете много риби. Известният състезател Стив Рингер обяснява защо…

“Представете си, че вечеряте и някой започва да хвърля тухли отгоре върху главата ви. Няма да стоите дълго на масата, нали?”
Повечето хора, включително и аз, ще заметнат хранилката плътно до брега на отсрещния остров, където е напълно възможно да се въртят шарани. Но там е доста плитко и ако започнете да ги бомбардирате с тежки хранилки, те най-вероятно скоро ще изчезнат от там.

efekt-2.com

На мен обаче ми се иска да ловя тези риби цели 5 часа, колкото трае едно наше състезание. За да е възможно това, се налага да направя 7-8 промени в размера и теглото на моята хранилка, за да задържа интереса на рибите и за да не ги изплаша.”
През лятото Стив винаги започва риболова като замята 6 големи телени хранилки 30 г, пълни с рехава захранка в точката на риболов. Телените хранилки са за предпочитане при риболов в спокойна вода, защото освобождават захранката по-добре. Всичките му хранилки са закачени към влакното с вирбел, за да може да ги сменя бързо.
След доставянето на основната захранка, той подменя голямата хранилка със средна 20 г. През следващия час той систематично изгражда хранителното петно като замята на всеки 3-4 минути. Целта му е да създаде хранително петно от няколко метра в диаметър, защото смята, че големите езерни шарани имат нужда от пространство да се хранят.

Когато усети, че кълването се разрежда, Стив веднага преминава на малък размер хранилки с тегло 14 г. Учудващо е колко често кълве веднага след това.
Когато рибите отново се успокоят, той пак превключва на средни хранилки, а след това отново на малки. Усилията му не остават невъзнаградени – обикновено той пълни двойно повече живарника си. Защо да не опитате следващия път и вие?

Източник: ribibg.com

Надяваме се, че сме Ви били полезни!

Виж повече на : ribari.net

 

Ако статията Ви е харесала може да я споделите:

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук