Старата стръв е най-добра

Старата стръв е най-добра


Старата стръв от кюспе и всякакви натурални! Време е да се спре тази мода дето Илия Илиев ги нарича „онези манекени по платените водоеми дето я използват“.

Това са хора на които до някаква степен ние от простолюдието завиждаме заради скъпите въдици и техника, но като казва Светлозар Минов от Варна „сякаш, ако ботушите му не са от триста лева няма да хване риба“. И така на практика мода има при жените, има при политиците, има и при рибарите, но въпросът е в правилна посока ли води тя? Навремето като нямаше шаранджийски слотове и столове и прашки за захранка да не би да не хващахме риба? И така важното е риба да има, казва Стефан Пройнов.

Навремето нямаше такива модерни методи за засичане, а една камбанка направена от бушон даже само клечки сме закачали или топче кал, но риба имаше и водоеми, имаше водоем във всяко село като бе построен от ТКЗСС с цел напояване и воден избор. Нямаше наводнения, нямаше режим на водата, нямаше и празно – хвърляш и вадиш! Днес риболова се превърна в индустрия, а водоемите в арена за манекени.

И така хващаш, снимаш се и пускаш до тук ОК, но в какво възпитаваме идните? В специални столове, чадъри за захранка, сортове за въдици и захранки, специални палатки и легла, абе всичко е специално само и само вие да се почувствате специални, а кефът цена няма, има, но както е да е!

Надяваме се, че сме Ви били полезни!

efekt-2.com

Виж повече на : ribari.net

Ако статията Ви е харесала може да я споделите:

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук