Тънкости за риболов на река

Тънкости за риболов на река


Тънкости за риболов на река… Калоян Белополски и Иво в Гърция за риболов на речни кефали по река Ангиста. Гледайте видеото, доста образователно е! Есенният риболов е класика по реките. Топлата зима сега някак си позволява есенният риболов да се проточи и през Декември.

Големи морунажи и скобари не се ловят лесно. Мързеливият рибар не е за река, реката иска движение, усет и проверка. Трудно се ловят трофейни риби и там където са трофейните риби няма малки много и другата максима е, че там където има речен пасаж в паважа няколко големи, а другото е дребно. Добре е да се изучава релефът на дъното на реката, да се опознае самият терен, дълбочина и сила на течение и тогава да се изгради стратегия на която да се заложи. През зимата най-добре е да се използва бял червей, с който да ги измъкнете от клоните и падналите дървета за да ги накарате да излязат из под корените на дърветата и подмолите.

И тогава, че трябва да се отработи момента. Едно е важно – да пазим всеки водоем или река където и да се намират чисти и да почистваме боклуците си, защото природата е на всички и на всички е дълг да я пазим чиста!

Надяваме се, че сме Ви били полезни!

Виж повече на : ribari.net

efekt-2.com
Ако статията Ви е харесала може да я споделите:

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук