ЦРОО залови бракониери с 1200 м. мрежа и зарибява водоем с риба

ЦРОО залови бракониери с 1200 м. мрежа и зарибява водоем с риба


ЦРОО нанесе пореден удар по бракониерите на яз.Ястребино и унищожи още 1200 метра хрилни мрежи!

яз.Дъбника, прекрасния водоем до гр.Враца беше зарибен с над 230 хиляди рибки от видовете шаран, амур и толстолоб.От името на цялата ЦРОО организация, искат да благодаря на хората, които помогнаха над 1 тон и 200 кг. риба да подсили рибната популация в язовира.Огромни благодарности за Снежана Динева – директор на Напоителни системи, Красен Кръстев – Народен представител, Калин Каменов -кмет на община Враца, Мирослав Комитски -зам. Обл. управител на гр.Враца.

Малко по-късно, своя принос към язовира е направил и Марио Тончев от Агов дол, който е дарил още 30 хиляди шаранчета и амурчета за яз.Дъбника.До броени дни, статута на яз.Дъбника ще бъде променен за любителски риболов и риболовци от Враца и региона ще може свободно да го посещават, а доброволците на ЦРОО ще продължават зорко да го охраняват! Още при последваща проверка, доброволците на ЦРОО са намерили и унищожили незаконни кошове за раци. На 21.10.2019г., ЦРОО извърши поредната си нощна акция на яз.Ястребино.По време на проверката, от водата са намерени и извадени над 1200 метра хрилни мрежи.Спасено е голямо количество риба, като във водата са върнати бели риби с тегло над 10-12 килограма!!!Спасени са още шарани и каракуди.

ЦРОО продължава с проверките по язовирите.Проверки се извършват на язовирите Копринка, Жребчево, Пчелина, Ал.Стамболийски, Сопот, Ястребино, Розов Кладенец, Ковачево, Малко Шарково и Дъбника.

Източник:fishnews.net
Ние от ribari.net се надяваме, че сме Ви били полезни.

efekt-2.com
Ако статията Ви е харесала може да я споделите:

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук