ЦРОО и ИАРА спасиха огромно количество трофейни риби от бракониери, сред които и 50 кг. сом

Спасиха огромно количество трофейни риби от бракониери, сред които и 50 кг. сом


Спасиха огромно количество трофейни риби вижте каде
Мощни проверки от ЦРОО и ИАРА сектор Стара Загора на язовир Жребчево-заловени бракониери, конфискувани лодки и много мрежи, спасено огромно количество трофейни екземпляри-толстолоби от 15 до 50+кг, сом около 50 кг. и шарани по над 10 кг.
Почти денонощни са проверките на яз. Жребчево през последните 20 дни. При акция, продължила над 24 часа, с помощта на термокамера, на място са заловени 4-ма бракониери в момент на изваждане на мрежите си от местност Паметника. Нарушителите са заловени с над 180 кг. риба, основно шаран. Конфискувани са лодка и мрежи около 200 метра. Получено е и съдействие от МВР Гурково, а рибата веднага е изчистена и върната обратно във водата.Спасени са над 40 шарана. Съставени са актове, а при повторно залавяне на същите нарушители, шанса да получат ефективни присъди е огромен.

На 11 март 2020г., след получен сигнал от любители риболовци, от водите на яз. Жребчево, отново пред местност Паметника е извадена хрилна мрежа с огромно количество риба-само трофейни екземпляри. Върната обратно е около 400 кг. риба от видовете толстолоб- 300 кг-13 броя, шаран-35 кг.-4 броя, сом-50 кг.-1 брой. Във водата не е върната единствено 1 бр. бяла риба около 8 кг., тъй като е извадена умряла.

Няколко дни преди това, след нощно наблюдение с термокамера са забелязани 3 лица, разполагащи хрилни мрежи в местност Червената пръст. При опит да бъдат заловени, лицата успяват да избягат в гориста местност. Намерена е лодката, която е нарязана и конфискувана. От водата са извадени около 200 метра хрилни мрежи. Във водата са върнати дребни шаранчета и платики.

При нощен обход с лодка от местност Паничерево са извадени и унищожени около 400 метра хрилни мрежи.Във водата са върнати 1 брой бяла риба и около 5 кг. платика.

Който желае да се включи в борбата срещу бракониерството може да го направи, като изпрати SMS с текст DMS RIBA на номер 17 777.Така ще дарите 1 лев за закупуването на термокамери.

efekt-2.com

Източник: kazanlak.com

Надяваме се, че сме Ви били полезни!

Виж повече на : ribari.net

Ако статията Ви е харесала може да я споделите:

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук