ЦРОО и ИАРА с поредният удар срещу бракониер.

ЦРО и ИАРА с поредният удар срещу бракониер.


Вижте поредният удар на ЦРОО и ИАРА + ВИДЕО

За пореден път беше извадена поредната мрежа от водите на язовир Тича. Огромна мрежа с дължина около 300 метра , с която бе преграден почти целия язовир от змийския остров до селскостопанските халета до с.Ловец. Огромно количество риба , може би 200 – 300 кг. каракуда, червеноперка, платика и бяла риба е освободена и върната във водата. Четири лодки вадиха мрежата и освобождаваха рибата.

Служителите на ИАРА се отзоваха веднага на сигнала за намерената мрежа и пристигнаха своевременно. Мрежата, макар и перфектно нарязана, им бе предадена.
Ние ще продължим да пазим язовира. Ние ще продължим да вадим бракониерските мрежи.

Нищо от казаното дотук обаче не е важно.
Важното в случая е , че 15 -те броя мрежи които бяха извадени преди две седмици , тази днес и почти всички други които вадим , са на един и същ човек. И всички знаят кой е този човек.Сигурно няма жител на Община Върбица , който да не знае за този човек или да не си е купувал риба от него.

Много заведения зареждат риба от този човек и в Преслав, и в Шумен , и в Търговище.Ето това е важното.Един човек краде от държавата, живее в палат построен от бракониерство на брега на язовира , не му пука колкото и мрежи да му извадим, не се съобразява с писани закони и морал и продава риба от дома си и по пазарите, крадена риба. И въпреки ,че няма и лев трудов доход , неговото социално положение е завидно спрямо съселяните му. Има хора, на които плаща да му чистят рибата.Има хора ,които му пускат мрежи. И никой , въпреки ,че всички знаят кой е той и с какво се занимава , не прави нищо. И всеки си мълчи, и всеки си затваря очите. По този начин колкото и мрежи да му извадим той няма да спре с престъпната си дейност. Няма да спре да си купува мрежи защото същите се продават свободно и почти за смешни пари
По този начин този човек краде от нас добросъвестните риболовци.

efekt-2.com

Gepostet von Стефан Гочев am Samstag, 7. März 2020

Ние плащаме билети, спазваме разпоредбите на ЗРА, събираме средства за зарибяване, чистим язовира. Докога ? Крайно време е това да приключи.
Вадете и унищожавайте мрежите.Сигнализирайте когато видите и станете свидетели на нарушенията на този човек и другите като него. Сигнализирайте нас от ЦРОО, подавайте сигнали на доброволните сътрудници на ИАРА , звънете на 112 или на ИАРА.

Gepostet von Стефан Гочев am Samstag, 7. März 2020

Този язовир не е негов, той е на всички нас.
Нека сложим край на бракониерството !

Надяваме се, че сме Ви били полезни!

Виж повече на : ribari.net

Ако статията Ви е харесала може да я споделите:

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук