Искаш да отидеш за риба и гледаш как селски тарикати, пускат ток във водата.

Искаш да отидеш за риба и гледаш как селски тарикати, пускат ток във водата.


Един колега избухна в нета.
От 1989 г. насам всички искаме по-добро управление, искаме по- добри и кадърни политици! Искаме по-успешно Правителство, което да защитава нашите интереси! Чудя се обаче от къде да се вземат такова Правителство и такива Политици? Нека първо да погледнем себе си и да видим, какъв ни е потенциала и материала?! Отиваш на лекар или в болница и те карат да си плащаш – на ръка, на каса, на джоб и т.н.! Нищо, че си плащаш данъците, осигуровките, застраховките и здравните вноски! Ако не си платиш исканите суми – просто си оставен да умреш! Пращаш детето на училище, което е безплатно по Закон и се започва!

Плащаш за специални помагала, за купони за храна, за частни уроци и школи, ако искаш детето ти да научи нещо и да завърши с прилични знания! Да караме нататък! Отиваш в магазина да си купиш от прескъпите хранителни продукти и какво да видиш?

– Саламите- направени от кожа , мас и химикали, само че цената е като да са от контра филе!

– Решаваш да си купиш типов хляб- да е по-здравословен, ама се оказва, че си вземаш бял хляб с боя!

– Отиваш до аптеката за да си купиш лекарства, ама и те били фалшиви! Продават ти физиологичен разтвор, вместо витамин Це! Тръгваш да си ремонтираш колата и майстора ти казва цената, после гледаш и усещаш:

efekt-2.com

„Как ти е напълнил колата с части втора употреба, а ти ги е таксувал за нови?!“ Искаш да си купиш домашна ракия, от истински плодове – няма проблеми! Дъртака от блока ти продава спирт с есенция, като за био продукт!

Искаш да отидеш за риба и гледаш как селски тарикати, пускат ток във водата и се сърдят, че нямало риба! След всичките тези „Добри български практики“, които се правят все от „честни и добри хора“, се чудя:

Защо тези „честни и добри“ хора искат добро и честно Правителство и от къде да дойде то?

От 1989 г. насам всички искаме по- добро управление, искаме по- добри и кадърни политици! Искаме по- успешно…

Gepostet von Светлозар Димитров Минов am Sonntag, 12. April 2020

Ние от ribari.ne на колегата ще кажем като видиш такива обади се на 112 и подай сигнал за нарошение на ИАРА или на ЦРОО пък да видим дали са тарикати.

Надяваме се, че сме Ви били полезни!

Виж повече на : ribari.net

 

Ако статията Ви е харесала може да я споделите:

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук