Антидепресанти при рибите

Антидепресанти при рибите

Антидепресанти попадат в реките и определен вид риба става по-малко агресивен в търсенето на храна. Основното действащо вещество в препарата „Прозак“ флуоксетин нарушава хранителното поведение на сладководните риби Gambusia holbrooki. Социалният контекст може да бъде важен, но недооценен фактор, отразяващ се на екологичното въздействие на химическите замърсяващи вещества върху животинския свят, обясняват учените.

Антидепресантите повишават нивото на невротрансмитера серотонин в мозъкът, който играе основна роля в регулирането на настроението. Както много други лекарства флуоксетина се извежда от организма с урината, след което може да попадне в сладководни водоеми, като езера и реки, тъй като системите за пречистване на водата не могат да филтрират остатъците от препарата. Водоемите, в който се вливат фекални води са тези, в които може да се открият Антидепресанти от там и поведението на рибата е по-пасивно.

Ако някой Рибари ходят за риба за да успокояват психиката си то порция риба от такива водоеми може да ви повлияе. Шегата настрани, но замърсяването на водоемите с всякакви химикали водят до намаляване на рибата. Длъжни сме да пазим природата и да я предадем на идните поколения чиста.

efekt-2.com

Явно риба и бира си остава най-добрата комбинация.

Каменица-рибарите знаят защо!

Надяваме се, че сме Ви били полезни!

Виж повече на : ribari.net

Ако статията Ви е харесала може да я споделите:

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук