Видове морски примамки

Морските примамки са изкуствени примамки, създадени специално за морските водоеми, имитират обитатели им, произвеждат звуци, дразнят ги и ги привличат. Многобройни и разнообразни, те се използват с голям успех от риболовците.

Видове морски примамки:

-Силиконови рибки- морски примамки, точна имитация на малки рибки, които са в изобилие във водата.

-Силиконов червей – вид морска примамка, реалистична имитация на червей.

efekt-2.com

-Октоподчета– морска примамка, точна имитация на малки октоподчета, пипалата им създават трептения, който привличат хищника.

-Изкуствени морски примамки, много ефикасна примамка. С формата, движенията и отблясъците си привлича морските обитатели.

-Скарида, изкуствена морска примамка, която имитира поведението, тялото и движенията и.

-Калмарка, много атрактивна и ефективна морска примамка. Тумбести в комбинация от перца, пластмасови перки, люспи и др.

-Пилкери, са морски примамки, като блесни подобни на клатушките. При тях тялото е оформено като рибка. Използват се по същият начин, както блесна.

-Чепарета- най- занимателен, активен, и резултатен може да е риболовът на чепаре. Когато попаднем на пасаж с тази морска примамка, можем да направим прекрасен риболов. Замятаме надалеч и оставяме тежестта да падне на дъното. Водим чепарето на дълбочината, на която е рибата, което установяваме по кълването в момента. Много приятно е чукането на рибата, когато една след друга рибите се закачат. Този начин на риболов е успешно от пристани, кейове и също от лодка, защото можем да следваме пасажа.

Източник: ribolovenmagazin.bg

Виж повече на : ribari.net

Ако статията Ви е харесала може да я споделите:

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук