Вкаменелости на риби показват интересни факти днес!

Вкаменелости на риби показват интересни факти днес!


Вкаменелости на риби, които доказват как еволюцията променя света. Вкаменени риби от преди около 375 000 000 години може да са били в състояние да използват перките им, за да се подкрепят в дъното на езера или дори да излязат извън водата. Вкаменелости на риби Един американски изследователски екип използва CT сканиране и изображения – софтуер за наблюдение на формата и структурата на перките, докато все още обвита в околните скали. Структурните промени в ребрата, включително липса на симетрия, която дава възможност за оглед в ръка като „огъване“, вижда се как с времето на гръбначни еволюция е променяла рибите. Вкаменелости на риби Този процес обърна на опаки информацията на учените за връзката и обвързаността на рибите и днешните четириноги животни. Изследователите са открили няколко тенденции, които водят до образуването на цифри като същества и започва да се развиват крайници, годни за ходене по земя. А изкопаеми вкаменелости на перка от младежката Sauripterus taylori, късен девон риба с примитивни черти на четириногите реконструкция. Изпълнител на tetrapodomorphs:

От горе до долу Sauripterus taylori, еустеноптерони foordi и Tiktaalik roseae. Еволюционната история на плавник. Гръдни перки са разположени от двете страни и са еквивалентни на предните крайници на четириногите, група от гръбначните животни, който включва днешните земноводни, влечуги, птици и бозайници. Таза или коремни перки обикновено са разположени под и зад гръдни перки и са еквивалентни на задните крайници на четириноги.Вкаменелости на риби

И така на практика силните перки доказват, че рибите някога са можели да излизат на сушата. Вкаменелостите, които се откриват днес могат много да разкажат за видовете, които населявали някога езерата и водоемите. Интересно е обаче след много милиони години какво ще откриват като останки от нашата епоха, от ерата на човекът, който се е намесил във всяка екосистема!

Това сподели: blif.news

Надяваме се, че сме Ви били полезни!

efekt-2.com

Виж повече на : ribari.net

Ако статията Ви е харесала може да я споделите:

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук