ВЧЕРА МАСИРАНИТЕ ПРОВЕРКИ НА ЯЗОВИР „МАНДРА“ ПРОДЪЛЖАВАТ

ВЧЕРА МАСИРАНИТЕ ПРОВЕРКИ НА ЯЗОВИР "МАНДРА" ПРОДЪЛЖАВАТ


МАСИРАНИТЕ ПРОВЕРКИ НА ЯЗОВИР „МАНДРА“ ПРОДЪЛЖАВАТ

След наблюдение във водите на язовир „Мандра“ в района на „Столовата“, близо до село Дебелт, инспектори на ИАРА установиха мрежи с дължина около 4200 м, с размер на окото 10 см. Уловената в тях риба (платика, щука, шаран и бяла риба) е върната обратно във водата, а мрежите са иззети с констативен протокол. Предприети са действия за установяване на нарушителя.

В района на „Стената“ на язовир „Мандра“, в близост до село Димчево, след извършен оглед и проверка инспекотри на ИАРА откриха поставени в работно положение мрежи с дължина около 500 м. Те са иззети с констативен протокол, а уловената в тях риба е освободена и върната обратно във водите на язовира.

В друг случай след извършен патрул във водите на язовира са открити около 1200 м мрежи, поставени в работно положение. Уловената в тях риба (около 150 кг. сребриста каракуда и платика) е дарена на Социален патронаж – град Бургас, а мрежите са иззети с констативен протокол. С цел спазване правилата за отговорен риболов и опазване на рибния ресурс, проверки на язовира ще се извършват ежедневно.

При съмнение за извършване на нарушения и нередности гражданите могат да

efekt-2.com

МАСИРАНИТЕ ПРОВЕРКИ НА ЯЗОВИР "МАНДРА" ПРОДЪЛЖАВАТСлед наблюдение във водите на язовир "Мандра" в района на…

Gepostet von ИАРА – Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури am Montag, 10. Februar 2020

съдействат като сигнализират на тел.112.

Надяваме се, че сме Ви били полезни!

Виж повече на : ribari.net

Ако статията Ви е харесала може да я споделите:

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук