В тези реки ли да ловим риба?

В тези реки ли да ловим риба?

В тези реки ли да ловим риба питам аз?

Господа политици, в тези реки ли да ловим риба? Ако кабинета е избран за да ръководи страната ни и да следи за прилагане на законите и контролът е поверен на него в страната да попитам в тези реки ли да ловим риба? Помията от реките се влива в язоворите и езерата, а цялята тази мръсотия отива там! Няма как да имаме чисти водоеми след като всичките боклуци се вливат в реките.

Трябва по-отговорна политика в страната и службите да си изпълняват задълженията, защото за рибата чичо доктор няма и замърсяването я убива.

Когато не съзираме институциите ние се превръщаме в съучасници на това престъпно нехайство, на тази безотговорност и един ден децата ни ще ни попитат защо сме мълчали, защо не сме се борили с всички средства да защитим природата и екосистемите било то водни и всички останали, защото ние сме свързани и ако днес рибата умира отровена тази вода пием и ние, следващите по хранителната верига сме ние!

efekt-2.com

Ние от ribari.net алармираме обществото и институциите, че ако не се вземат мерки ще инициираме гражданско общество, което ще предложи редица мерки за да се спре или намали замърсяването на всички водоеми. Набираме и доброволци, ако ви пука можете да се свържете с нас на телефон 088 628 8458

 

Ако статията Ви е харесала може да я споделите:

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук