Голямо струпване на рибари край яз. „Пясъчник“ – нарушават ли се мерките срещу COVID-19?

Голямо струпване на рибари край яз. "Пясъчник" - нарушават ли се мерките срещу COVID-19?


За голямо събиране на хора на язовир „Пясъчник“ съобщават членове на пловдивското сдружение „Олимпик 2002“.
Риболовци от малките населени места, които могат да пътуват в извънредната обстановка, правят биваци на брега, използват каравани и организират няколкодневни излети. Привлечени от успешния по това време риболов, хората не спазват дистанция и не използват защитни средства.

Рибари край яз. Пясъчник

Съобщението от сдружението публикуваме без редакция:
„В момента на яз. „Пясъчник“ прииждат хора отвсякъде и се настаняват на устията, където би трябвало да се е раздвижила рибата. Не се спазват никакви норми на поведение по време на зараза, не се спазват отстояния, не се използват никакви предпазни средства. Същите тези хора само след часове ще пазаруват в хипермаркети, ще са контактни със семействата си и ще разнесат заразата, която може да са получили при това неконтролируемо сборище на хора на язовира“.

Това е публикувано от Българската Национална Телевизия: news.bnt.bg

Скъпи рибари и собственици на клубове, не подавайте такива сигнали, с който да навредите на някого. От такива коментари за неконтролируеми събирания на рибари ще загубят всички рибари в страната. Надяваме се да се промени отношението на клубовете един към друг.

efekt-2.com

Все пак не вземаме страна, но някой е дал снимките на БНТ и е подал сигнал като дори е използвал връзки и контакти за да се случи това.
Бъдете толерантни към гилдията, защото ще загубят всички!

Надяваме се, че сме Ви били полезни!

Виж повече на : ribari.net

Ако статията Ви е харесала може да я споделите:

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук