Две пъстърви на цена 1500 лева

Две пъстърви на цена 1500 лева


Две пъстърви на цена 1500 лева

Рибар даде 1500 лева за две пъстърви от р. Камчия

Рибар даде 1500 лева за две пъстърви от р. Камчия Мъжът бил глобен, защото любителският риболов на „балканката“ е позволен, но само на принципа хвани – пусни

Две балкански пъстърви с общо тегло 460 грама излязоха 1500 лева на риболовец. Въдичарят М.М. бил глобен по Закона за рибарството и аквакултурите, че ги е уловил в река Камчия край Велики Преслав, където любителският риболов на „балканката“ е позволен, но само на принципа хвани – пусни. Същото важи и за още много водоеми в страната по заповед на министъра на земеделието и масово това е указано със забранителни табели.

Преди 2 години, когато бил на излет с приятел и 9-годишния си племенник, шуменецът В.В. преминавал в района и забелязал паркиран автомобил. Повървял и заварил детето край кофа с две вече мъртви пъстърви, а двамата рибари наблизо продължавали да мятат въдици. Направил видеозапис и обяснил на М.М., че задържането на улова е нарушение. Отговорът бил: „Ама аз само две рибки хванах“. Доброволецът му казал на следващия ден да отиде в поделението на Агенцията по рибарство в Шумен за съставяне на акт. Уведомил и службата.

efekt-2.com

Така рибарят се сдобил с акт, въпреки устните претенции, че не е сторил кой знае какво. Издадено било и наказателно постановление от началник-отдел „Рибарство и контрол” – Русе. Пред съда М.М. обяснил, че всъщност рибките били хванати от племенника му. Магистратите не приемат тези доводи, в решението си посочват, че забраната е била и широко оповестена. Не приемат и че нарушението е маловажно. Рибарят може да обжалва пред Административния съд в Шумен.

Източник: Blitz.bg

Ако статията Ви е харесала може да я споделите:

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук