Доброволци почистиха река Лева


Стотици врачани се включиха в почистването на река Лева
Над 200 доброволци от града се включиха в почистването на коритото на река Лева и прилежащите тревни площи, съобщават от пресцентъра на областния град.

В началото на инициативата кметът Калин Каменов благодари на присъстващите за проявената гражданска активност и заяви, че това няма да е последната подобна акция.

За няколко часа участниците в кампанията почистиха близо 2-километров участък от реката, от който бяха премахнати големи количества паднали дървета и клони, както и битови отпадъци. Събраните отпадъци се извозват от екипи на БКС, които се включиха при кастренето на клони и премахването на паднали дървета от речното корито.

В инициативата взеха участие: представители от спортните клубове в града, членовете на Сдружение „Заедно за язовир „Дъбника“, клубове на пенсионера, екипите на Младежки дом и Младежки център, служители на местната администрация и социалните услуги, както и граждани.

Ловците на браконери и служителите на ЦРОО в страната подеха кампания за почистване на водоеми сега виждаме, че и хората все повече с личен пример правят природата по чиста.

efekt-2.com

Надяваме се, че сме Ви били полезни!

Виж повече на : ribari.net

 

 

Ако статията Ви е харесала може да я споделите:

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук