Дресиран корморан лови шарани

Дресиран корморан лови шарани


Вижте видеото, в което дресиран пеликан лови шарани! Възможно ли е това според Вас? От векове хората са използвали дресирани животни за своите облаги.

Дресираните животни не са само в Цирка или делфинариумът . Широк е спектъра, в който се използват животни за конкретни цели. Като започнем при военните където се използват Делфини за откриване на мини и стигнем до планинските служби където специално обучение кучета намират хора под лавините.

Такива кучета се използват и при земетресения и срутвания на сгради. Обучени животни се използват от полицията за откриване на наркотици по летищата и митниците, използват се от погранични служи, широк е спектъра. Дресирани животни се използват и за облаги на техните стопани. Например в България последните години стана модерно търсенето на трюфели, което е с специално подготвени и обучени кучета. И така черен корморан си е обучил човека да му дебне за шарани като има такива и орли, който ловят огромни риби както и обучени за лов на вълци предимно в Монголия. До каква степен е етично и морално е друга тема на разговор. До каква степен е законно също.

Но в този случай корморанът е дресиран да лови големи риби за награда от малки рибки. Преди години един руснак беше дресирал ловното си куче да му носи водка. И така свят широк и хора много, но дресирането на животни е от векове.

Надяваме се, че сме Ви били полезни!

efekt-2.com

Виж повече на : ribari.net

Ако статията Ви е харесала може да я споделите:

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук