Есенен риболов на щука

Есенен риболов на щука

Есенен риболов на щука виж още тук.

Есента се смята за най-доброто време за риболов на щука. В този период тя трябва да се натрупват значителни запаси от енергия, за да можете спокойно да презимува. Ако есента се издава с топла, а след това щука доста активен и ще кълват на разнообразна стръв. Вярно е, хаотично време през есента всъщност не оказва влияние върху неговата активност и интензивността на захапка може да продължи чак до ледостава.

Характеристики на улов на щука през есента

Преди да се отдадете на риболов на щука в есенния период, трябва предварително да изберете стръв, а също така трябва да се разбере навици такава риба в студен басейн.

Оптимално ще бъде да закупите на картата, където размечены топли течения под вода. Срок започва с източник и обикновено температурата на водата в рамките на по-висока, отколкото в общата маса на езерото, и този фактор, който привлича щука.есен-lovlya-schuki_

Освен това, рибата е в съседство с този източник се държи много по-активни, отколкото на други места. Вярно е, че на лов за този хищник в такова време трябва да се имат немалым запас от издръжливост. Колкото по-силно се понижи температурата на водата и на въздуха, толкова тя ще пассивнее.

efekt-2.com

Основното правило, което се използва по време на риболов през есента на опитни рибари: ако температурата на водата се понижава до 14 градуса, трябва да отидете на риболов с помощта на джиговых примамки, а при температура по — долу- да използвате по-меки силиконови рибки. Да Не забравяме, че окабеляване (анимация) наживок трябва да бъде най-удобно за нападение щука. Това означава, че тя трябва да бъде много ниска.

Добра стръв за щука през есента са по-меки пластмасови червеи и гущери. Трябва да се прилагат съвсем леки грузики и безтегловност куки. Така, стръв ще бъде бавно да падне във водата, спре и да се изкачва и отново пада. Тази анимация ще бъде оптимална за щука в студен басейн.

Като за улов на щука?

За избор на подходяща примамки, трябва да се вземат предвид нюансите на езерото, неговото местоположение и дълбочина. Повечето опитни рибари клонят към това, че по-добрата стръв е въртящата се блесна.

Има примамки, с допълнителни куки, които не дават възможност на рибата да отпускам, но те често пречат на играта мормышки.

lovlya_schuki_oseniu

Самата «колело» задължително трябва да бъде качествена. Нейната ефективност е в това, че при въртенето на листче правдоподобно имитира дребни риби, примамвайки щука.

Начин на улов на подобна стръв е много проста — трябва да я хвърлите на нужната дистанция и да следите дълбочината посредством скоростта на въртене на макарата.

Се прилагат при риболов щук и воблери, но за добър резултат може да се постигне или през пролетта, или през есента на дълбочина повече от 5 м, когато е непрактично притапливать стръв. Воблери съществуват три вида:

  1. плаващи;
  2. неутрални;
  3. погребан.

Трябва да се помни, че за риболов на воблери се прилага различна инсталация. Самите воблери може да се прилага с разнообразни монтажами, че дава възможност в голяма степен за повишаване на потенциала на стръв и увеличаване на обхвата на дълбочината. Към тези решения се отнасят:

  • отводной каишка;
  • тиролски пръчка.

Подобни примамки най-естествен начин имитират истинската рибка, защо и имат по-голяма нужен при рибарите. За риболов е била успешна, не трябва да се пренебрегва основното правило — трябва точно да изложи дълбочина. За да направите това, трябва правилно да изберете воблер за неговите показатели и скоростта на анимацията.

Техники за провокация на щука

Изключително популярна в среда на рибарите има метод провоцирования щука. Това е необходимо в случаите, когато тя отплава за блесной, не се планира да започне атаката. Когато подобна ситуация възниква с въртящи блесной, това трябва да спре неговото движение, и тя ще се провали. Именно колебанията настоява щука на атака.

Провокира улова на риба може подмяна на стръв или забавяне на скоростта на анимацията. Тези, които предпочитат колеблющуюся тралене, трябва да се помни, че щука по-добре хапе не по време на ликвидация, както и при провокация, когато движение на макарата спря, а блесна самостоятелно планира. Доста често се случва, че щука преследва стръв, не планира атака. Освен това го прави доста дискретно, доплыв до брега или лодка. Има ситуации, когато щука се връща почти в краката и се изпраща обратно на място за паркиране, а по време на провеждане на повторен отново се втурва за стръв чак до брега. Накара щука към атаката възможно — необходимо е само да направите пауза в анимация. По-нататък има 3 варианта:

  1. Щука веднага хапят на баит, улавянето на момента, когато потенциалната жертва, за да спре.
  2. Риба замрет, ще гледат на стръв, а когато рибар да направи пробив прът или ще се върне макара, щука ще бързат на воблер.
  3. Може да възникне ситуация, когато рибата се превърне и ще си тръгне.

Най-добрите места за риболов на щука

osennyaya_lovlya_schuki

Обикновено щука предпочита места с измерени течение. Тя обживается на всички видове закоряженных ями, каньони, заливи, омутах и др Риба голям размер живее в места, много по-дълбоко и почти не оставя ги.

Както и много други видове риби, началото на есента щука живее в места, лятна паркиране, а когато намалява температурата — отклонение на дълбочината. Това се случва, защото добивът вече не се среща в плитки води, и в дълбочина, температурата в това време по-висока, отколкото на повърхността.

Процеп в скалите и «козирка» над повърхността на водата също са привлекателен за щука, тук тя се чувства удобно и да се подготви за следващата атака. Място, където често обитават големи щука — парцели със значителни запаси на естествени фуражи. Подобни места често са на случаен принцип.

Щука е хищник, който живее почти навсякъде. Тази риба облюбовала и крайбрежни зони, и стари ями. Следва да се има предвид, че за такава риба като щука, изключително важно кислороден режим, така че не трябва да се лови в стари утаечни води. Установяване на най-благотворно на вътрешното време за лов на щука е възможно само с помощта на метода на пробата и грешката.

Най-уловистые блесна за щука

  • Mepps Syclops. Този производител произвежда примамки с достатъчно високо качество, които щука може да прокусить. Повечето рибари смятат избрания модел на оптимално за улов на щука през есента. Я плавен ход няма да оставят безразличен нито един хищную риба. Оцветяване мормышки се подбират с оглед на активността на щуката и метеорологичните условия.есен-lovlya-щука-1
  • Kuusamo Rasanen. Продукт от този производител идеално подходящ за риболов на щука в страните от ОНД, тъй като точно за такива цели, и то е разработено. Тя достатъчно добре се провежда в тревата и рядко се е вкопчил в него. Двойна кука помага на щука здраво се задържат на стръвта.самие-ulovistie-blestna-на-щука
  • ACME Kastmaster. Тази блесна стана много популярна във връзка с полетными показатели. Щука не е единствената риба, която тази стръв. Също така този продукт е считан за един от най-популярните за риболов на кефал.преимушества-лову-на-blestnu
  • Blue Fox Esox. Блесна разполага с качествено покритие, най-добрият начин, подходящ за риболов на щука. На пеструю оцветяване често освен щуката е хапане костур.есен-lovlya-щука-2
  • ЯЗОВИР EFFZET TWIN. Външно изглежда като 2 состыкованы примамки, с допълнителни куки. Притежава оригинална акустична ефект, което го прави изключително привлича влияние върху хищную риба.есен-lovlya-щука-3

Предимства на риболов на риболовни примамки

Риболов на щука на тралене в есенния период е достатъчно вълнуващ процес, а също така има някои определени предимства. Най-значимо — това е способност многократно да прилагат една и съща тралене, ако тя се характеризира с високо качество. Тралене препоръчват редовно се променят в процеса на риболов. В този случай, количеството на уловената риба значително ще се повишат. Най-голям брой разновидности блесен дава възможност да изберете най-добрия вариант в различно време на годината, а на техника за прибирането им не е твърде сложна и в същото време е доста разнообразна.

Именно благодарение на този рибари често се използват за спортни улов на щука, когато има място за различни експерименти.

Воблери за щука

Като се има предвид, че през есента на щука се опитва да яде за зимата, препоръчват да се ползват големи воблерами, което увеличава шансовете на метали и скъпоценни камъни голяма риба.

Най-добри резултати, според рибарите, е възможно да се постигне, ако използвате воблери:

  1. Sebile Koolie Minnow.
  2. Rapala Glidin Рап.
  3. Rapala Плосък Рап.
  4. Smithwick Rogues.
  5. Rapala SubWalk.

Изброените стръв имат ярък цвят, големи размери, а също така се характеризират с атрактивна игра на бавна електрическите инсталации. Те могат дълго време да бъдат във водата, те се характеризират с по-спокойна игра – това е точно това, което е необходимо за бавно есента на щука. Повечето експерти съветват да се насладите на бавна инсталация в края на есента.

Избор на воблер за улавяне на щука в края на есента трябва да се има предвид, че рибата пази сили. Я привлича много бавно, по-голямата жертва, която се припокрива със своите размери на енергийните разходи на нейния улова. Също така трябва да научат за това, който се храни с риба, щука в езерото. Това може да се направи анализ на стомаси, уловена щук или поинтересовавшись от местните рибари. След запознаване с предимствата на щука, трябва да съответства на цвета на наживок, че симулира такъв вид риба (костур, платика и др.).

Силиконови примамки на щука

lovlya_shuki_oseniu1

Най-търсени силиконови примамки, тъй като се характеризират с високо уловом и евтина стойност. Такава стръв се използват целогодишно и е отличен избор за начинаещи рибари.

  • Към първата предвид силиконови примамки се отнасят виброхвосты. Такава стръв се счита за най-честата между другото за риболов на щука. Виброхвост представлява изключително уловистую стръв, ако разполага с добра игра. Но за стръв имаше добра игра, трябва да се произвежда от висококачествен мек силикон. Колкото по-силно играе опашката в избраната стръв, толкова по-вероятно ще поклев. До универсален наживкам също са силиконови рибки, които наподобяват малки рибки, съставляващи основната храна щука.
  • За второто предвид силиконови примамки са twisters. Те се различават от виброхвостов форма. При последните опашката е копытообразной форма, в твистеров той изглежда като сърп. Твистер не е толкова придирчив към качеството на изготвения материал. Той се характеризира с активна игра при падането и относително евтини.
  • На трето предвид са силиконови червеи. Те представляват достатъчно специфичен вид наживок, тъй като имат голяма дължина и изключително слабо тяло. Силиконови червеи напълно имитират истинските. Те също ги използват, за да джиговой риболов.

Съвети на морски дявол

  1. Рибарите се отнасят отговорно към избора на размера на стръвта. Тя не трябва да бъде прекалено тромава, но и в случай на прекалено малък размер, щука и не хапят.
  2. На риболов трябва да се извършва далеч от брега: рибар хваща за предене, по подобие на тръстика или провеждането на баит по-близо до кувшинкам, до причалу или към утонувшему дърво. Щука предимно обича глубоководье, така и от продължителността на заброса ще зависи улов.
  3. Улов трябва да бъде на дълбочина: в процес на наваксване с поплавъка по-добре първо промерять дълбочина и да баит в 1 м от дъното.
  4. Избор на нестандартни стръв: трябва да използвате различни воблери и виброхвосты, а също и използването на мъртва риба на стръв. Щука няма да е безразличен към нея.
    1. Трябва да се въоръжите с търпение, тъй като има вероятност, че веднага улов на щука не може да стане. Но ако покаже постоянство и търпение, тогава поклев със сигурност ще дойде.
    2. Източник : ribolov 

Надяваме се, че сме Ви били полезни!

Виж повече на : ribari.net

Ако статията Ви е харесала може да я споделите:

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук