Жълъдов червей

Жълъдов червей

Жълъдов червей – най-добрата зимна стръв! Когато падне белият през зимата и студ скове водоемите и температурите от порядъка на -15 до -20 градуса накараха повечето въдичари да си стоят на топло и да се наслаждават на хобито си само по телевизията или специализираните списания.

Намирането на подходящо място за риболов за отявлените ентусиасти е сериозен проблем, тъй като водоемите са замръзнали, а на повечето места по Искър и Вит ледоходът е доста сериозен. В този неблагоприятен сезон всички фактори са против въдичарите. Трудно е да се уцели подходящата стръв, а и малко видове риба се обаждат по това време.

Жълъдов червей

Запалените майстори знаят, че една от малкото видове стръв, подходящи за мразовития сезон, е жълъдовият червей. По-предвидливите събират от рано нападали жълъди и така имат подсигурена стръв за зимата. Необходимо е само да проверите предварително дали жълъдите нямат дупка.

Върху съд, пълен с пръст или пясък, се слага друг съд, в който са поставени жълъдите. Пръста се навлажнява периодично – така се създават подходящи условия за червейчетата. Ако не ви се занимава с отглеждане на стръв, можете да си я набавите от всеки риболовен магазин. Цената е достъпна за кутийка, като вътре има 30-50 червея. Жълъдовият червей е истинско лакомство за морунажа, кефала и скобара. Монтажът варира според вида на рибата – за риболов на кефал е удачен наниз от два червея, докато ако търсите морунаж, може да се експериментира с комбинация от жълъдов и червен червей.
За захранка е предпочитан белият червей, което си е класика при зимния риболов. Има запалени рибари, които си оставят на топло в саксии и торен червей в гаража или в мазето за да имат под ръка жива стръв когато времето даде възможност за риболов през зимата.

efekt-2.com

Ние от ribari.net се надяваме, че сме Ви били полезни.

Ако статията Ви е харесала може да я споделите:

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук