Захранка!

Захранка!


Какво е захранка? В различните държави под захранка можете да бъдат разбрани различни понятия. Какво е захранката за Вас? На острова във Великобритания под захранка се разбира че подхранката е носител… вещество за доставяне на живата стръв там, където ловите. Докато в България захранката е сместа, която трябва да привлече рибата и да я задържи на определено петно.

Кое е вярното или и двете са верни според Вас? Разбира се и двете са верни и дали е жива стръв или микс от компоненти, глина и жива стръв определя рибарят според това на какъв водоем се намира и каква риба иска да хване! Изучаването на хранителните навици на рибата е заложено в компаниите, които произвеждат захранки. На какво кълве и кой са ароматите, които най-добре привличат рибата е въпрос на анализ и много тестове. Скъпи приятели рибари, както се казва „тя топлата вода е открита не е нужно вие да я откривате“.

Продават се много видове захранки, а вие просто трябва да си купите такава и да си направите вашият микс, които ви устройва на терен. Захранката освен като аромат и цвят тя е предназначена и към определи риби и размерът им. Основно и размера на гранулите, пелетите или топчетата също е важен за големината на рибата, която искате да привлечете. Има различни захранки, които освен аромат от тях се изисква и да правят цветен облак, за други да е разпадат по-бавно и трайно във водата, трети да се слеят с почвата на дъното на самият водоем. Захранката е важен и неизбежен елемент в днешното рибарство и ако някой ви каже, че може без захранка като може, но уловът ще е далеч по-незадоволителен.

В зависимост каква риба ще ловите и менюто трябва да е различно, скоростта на течението, дълбочина на водоема, всичко е от значение. Ако захранката е високо калорична може да засити рибата бързо. Много е важно хранителното петно да бъде постоянно захранвано за да задържите рибата и в този времеви диапазон да подавате вашата стръв на въдицата в това петно. Различната водна среда като езера и реки имат течение и там подаването на захранка е по-различно от спокойният водоем – язовир например.

В тези по-движещи се води се използва по-лепкава захранваща смес и добре е да бъде от типът мозайка заради контрастът на частиците. В по-тихите води е друго, там се цели по-бързо привличане на рибата и може по-рехави топки на захранване. Истината е, че сместа трябва да бъде логически издържана и направена специално според водоема и видът риба, според средата, в която се намирате. Добрите рибари се доверяват на готовите захранки, които са произведени в професионалните заводи и се разпространяват в магазинските мрежи.

efekt-2.com

Използвайте почва, която е на терен и така ще бъдете максимално близко до почвата на дъното на водоема. Винаги използвайте сито да я направите по-добра за обработка. Вие коя марка предпочитате? Споделяйте опитът си с ваши колеги за различните водоеми и за различните компоненти и захранки, които използвате.

Надяваме се, че сме Ви били полезни!

Виж повече на : ribari.net

Ако статията Ви е харесала може да я споделите:

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук