ИАРА – СМОЛЯН ХВАНА НАРУШИТЕЛИ ПРИ СЕРИЯ ОТ ПРОВЕРКИ

ИАРА - СМОЛЯН ХВАНА НАРУШИТЕЛИ ПРИ СЕРИЯ ОТ ПРОВЕРКИ

През уикенда инспектори на ИАРА – Смолян са извършили две последователни проверки на язовир „Въча“ във връзка с влязлата в сила забрана за улов на пролетно-лятно размножаващите се видове риби в обектите с надморска височина над 500 м.

При първата извършена проверка с патрулна лодка е наблюдавано лице, което е уловило и задържало в живарник речен кефал от плаваща къща за отдих в местността „Чечево“.

Нарушителят се държи грубо и отказва да му бъде проверен риболовният билет, както и улова, Предприети са мерки по установяване самоличността му за съставянето на актове за извършените административни нарушения.

В ранните часове на следващия ден, съвместно със служители на РУ Полиция Девин, е извършено наблюдение на „нулата“ на язовир „Въча“, при влива на река Въча, където е започнало мръстенето на шаран и платика. Установени са трима нарушители със задържан улов от общо 9 кг платика.

efekt-2.com

На нарушителите са съставени на място четири акта за риболов на шаранови риби по време на забрана и за използване на тройни куки.

ИАРА – СМОЛЯН ХВАНА НАРУШИТЕЛИ ПРИ СЕРИЯ ОТ ПРОВЕРКИПрез уикенда инспектори на ИАРА – Смолян са извършили две…

Gepostet von ИАРА – Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури am Montag, 4. Mai 2020

 

При съмнения за нередности сигнализирайте на телефон 112.

Надяваме се, че сме Ви били полезни!

Виж повече на : ribari.net

Ако статията Ви е харесала може да я споделите:

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук