ИАРА С АКЦИЯ НА ЯЗОВИР „ПОРОЙ“

ИАРА С АКЦИЯ НА ЯЗОВИР "ПОРОЙ"

Два екипа на инспектори от ИАРА – Бургас извършиха проверка и наблюдение на язовир „Порой“ за спазване на правилата за извършване на любителски риболов. В хода на проверката на опашката на язовира от страната на село Порой са установени двама нарушители, извършващи риболов без да притежават билети и са им съставени актове. Други двама са заловени да извършват риболов със забранени маломерни мрежени уреди тип „парашут“.

На единият нарушител е съставен акт за извършване на любителски риболов със забранени риболовни уреди, средства и приспособления, а при другият нарушител е установен и улов на сребриста каракуда от 12,450 кг., който значително надвишава допустимото количество, позволено при извършване на любителски риболов.

В хода на проверката вторият нарушител се опитва да възпрепятства работата на контролните органи на ИАРА, като хвърля риболовния уред във водите на язовира и бяга от мястото на нарушението с личния си автомобил. За това действие на нарушителя са уведомени служителите на МВР. След тяхната бърза реакция и съдействие, човекът е открит и върнат на мястото на нарушението. Съставени са му два акта за нарушаване на Закона за рибарството и аквакултурите.

ИАРА призовава с цел опазване на рибния ресур, любителите риболовци да спазват правилата за извършване на любителски риболов.

efekt-2.com

Gepostet von ИАРА – Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури am Dienstag, 14. April 2020

При съмнения за нередности сигнализирайте на телефон 112.

Надяваме се, че сме Ви били полезни!

Виж повече на : ribari.net

Ако статията Ви е харесала може да я споделите:

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук