ИАРА С МАСИРАНИ ПРОВЕРКИ И В ПЛОВДИВ

ИАРА С МАСИРАНИ ПРОВЕРКИ И В ПЛОВДИВ

ИАРА С МАСИРАНИ ПРОВЕРКИ И В ПЛОВДИВ ВИЖ ПОДРОБНОСТИТЕ ТУК!

Снощи екип на ИАРА – Пловдив извърши наблюдение с термокамера на язовир „Пясъчник“, по време на което бяха забелязани двама нарушители, които извършват нерегламентиран улов на риба, посредством хрилни мрежи. Действието се развива около кулата на язовира.

След наблюдението, продължило повече от 10 часа, инспекторите на ИАРА – Пловдив предприемат действия по залавянето на извършителите на бракониерски набези. Около 7 часа сутринта бракониерите решават, че големият улов, който вече имат, им е достатъчен и започват да се изнасят от огледалото на язовира.

При появата на инспекторите на ИАРА бракониерите започват да бягат в различни посоки. Нарушителите са золвени и е открта около 100 кг риба (бяла риба, сребриста каракуда, шаран и червеноперка) в мрежите, която незабавно е пусната във водите на язовир „Пясъчник“. Хрилните мрежи са с 500 м дължина и големина на окото 60-80 мм. Те са иззети и са на съхранение в ИАРА Пловдив. На бракониерите са съставени актове за извършените от тях нарушения. Акциите на територията на Пловдивска област ще продължават с пълна сила!

efekt-2.com

Gepostet von ИАРА – Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури am Dienstag, 21. Januar 2020

При съмнения за нерености сигнализирайте на телефон 112.

Както и на страницата ни във Фейсбук: ИАРА – Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури

Надяваме се, че сме Ви били полезни!

Виж повече на : ribari.net

Ако статията Ви е харесала може да я споделите:

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук